Foto: Unsplash/Josue Michel

Všimli ste si tieto rozdiely?

Aj keď je to iba jeden faktor, ktorý tvorí človeka a výsledok sa môže líšiť od prípadu k prípadu, je to stále zábavný a užitočný spôsob predpovedania, aké by to bolo mať s niekým rande na základe toho, či je prvé, druhé, posledné alebo jediné dieťa v ich rodine. Túto krátku pomôcku vytvoril portál Thought Catalog.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prvorodené dieťa

Ako prvorodené dieťa inklinujete k opatrnosti, spoľahlivosti a úspechu. Randenie s vami je teda priame. Prechádzate krokmi, aby ste vzťah rozvinuli a nemáte radi nedefinované situácie. Ako už bolo povedané, každý krok pre vás môže trvať dosť dlho, pretože sa neotvoríte ľahko a neznášate uponáhľané veci.

Foto: Unsplash/Scott Broome

Ste tiež štruktúrovaný a zodpovedný, možno nie svojou povahou, ale vďaka okolnostiam vo vašej vlastnej rodine. V dlhodobých vzťahoch sa vám nesmierne darí a pokiaľ ide o krátke známosti alebo príležitostné randenie, môžete mať trochu problém dosiahnuť to, aby ste si tieto momenty naplno užívali.

Stredné dieťa

Ako prostredné dieťa ste spolupracujúci, nezávislý a empatický. Zároveň môžete byť dosť vzpurní a robiť veci, ktoré sa od vás neočakávajú. Randenie s vami môžeme prirovnať ku divokej karte, pretože je veľmi náročné predvídať, ako vzťah skončí. So svojím partnerom vychádzate často veľmi dobre, pretože viete načúvať. Nemáte príliš veľké ego a nie ste rozladení, ak váš partner chce na ďalšie rande pizzu alebo vynikajúce jedlo. Je pre vás dôležité skúšať nové veci. Záleží vám na krátkodobých a aj na dlhodobých vzťahoch a stále sa chcete vyhnúť konfliktom.

Najmladšie dieťa

Ako posledné dieťa v rodine ste povestne milujúci a bezstarostný. Randenie s vami teda môžeme prirovnať k zaujímavému dobrodružstvu s mnohými výhodami. Poznáte tie najlepšie miesta a najlepších ľudí, ktorí vám stále dokážu zlepšiť deň. Máte sklon k tomu, aby vám nevadili malé prízemné veci. Veď špinavý riad a bielizeň môže počkať. Napriek týmto pozitívnym vlastnostiam viete byť niekedy prehnane naivný a prehnane optimistický, a preto si hľadáte partnera, ktorý vás bude držať pevne pri zemi.

pexels.com

Vyžadujete častú pozornosť a radi robíte veci podľa seba. To pôsobí ako sebadôvera, čo je výhodná vlastnosť najmä pri krátkodobých vzťahoch. Ak však hľadáte dlhodobý vzťah, zamerať by ste sa mali na zrelého partnera, ktorý vás zvládne „upratať“ počas vašich detských chvíľ.

Jedináčik

Ako jedináčik ste sebestačný, usilovný a perfekcionista. Randenie s vami nemusí byť najjednoduchšie z toho dôvodu, že vám neprekáža samota. Osoby so súrodencami majú tendenciu hľadať útechu u iných, no vám úplne vyhovuje, že môžete byť chvíľku sami. Hoci to môže pôsobiť, že ste osamelý, nie je to tak. Večierky obľubujete tak ako aj ostatní.

Foto: Unsplash/Khamkéo Vilaysing

Keďže ste vyrastali bez súrodencov, vaši priatelia vám boli veľmi blízki. Vzťahy teda pre vás znamenajú veľmi veľa. Keď sa s niekým stretnete prvýkrát, ste uzavretí a chvíľku vám môže trvať, kým sa otvoríte. Keď však nadobudnete pocit, že danému človeku dôverujete, oddáte sa mu naplno a zahrniete ho všetkou svojou láskou.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov