Foto: Unsplash/Erriko Boccia

Stotožníte sa s týmito situáciami aj vy?

Vedieť sa ospravedlniť je veľmi dôležité pre každý romantický a kamarátsky vzťah. Viete však posúdiť, či svojimi ospravedlneniami neplytváte? Nie každá situácia ich vyžaduje. Portál Thought Catalog zostavil zoznam vecí, za ktoré by sme sa v žiadnom prípade ospravedlňovať nemali.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1

Neospravedlňujte sa za to, že ste zo svojho života vyčlenili toxických ľudí. Je jedno, ako dlho ste ich poznali, že boli vaši dlhoroční priatelia alebo dokonca členovia rodiny.

Foto: Unsplash/Eric Ward

#2

Neospravedlňujte sa za to, že ste sa rozhodli nemilovať niekoho, kto vám ublížil.

#3

Neospravedlňujte sa za to, že zanedbávate ľudí, ktorí vás potrebujú len vtedy, keď je to pre nich výhodné.

#4

Neospravedlňujte sa za svoje životné rozhodnutia, ktoré ste urobili. Je vaša vec, že ste slobodná, nemáte deti, ste kariéristka, žijete v malom meste a podobne. Prispôsobovať sa potrebám iných ľudí je zbytočné a trpíte len vy.

Foto: Unsplash/Mohamed Nohassi

#5

Vyhnúť by ste sa mali aj ospravedlňovaniu sa za emócie, ktoré prejavujete. Sú situácie, ktoré nás vedia potešiť, ale aj nahnevať či uraziť. Ak aj reagujete na niektoré situácie prehnane, určite to nie je dôvod na ospravedlnenie sa.

#6

Neodporúča sa ani ospravedlňovať sa v prípade, že nesúhlasíte s názorom niekoho iného. Ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Je teda úplne prirodzené, že vaše názory a názory iných ľudí sa občas rozchádzajú.

#7

Ospravedlňovať by ste sa nemali ani za to, že občas máte na prvom mieste seba samú. Je to zdravé a ostatní ľudia by sa to mali naučiť rešpektovať. Prípadne by to mohli aj vyskúšať.

#8

Idete niečo oslavovať a stretnete sa s nepochopením okolia? Neospravedlňujte sa. Zábava by nemala byť spojená s veľkolepými dôvodmi, úspechmi alebo ľuďmi.

Foto: Unsplash/Anthony Delanoix

#9

Neospravedlňujte sa za to, že ste verili ľuďom, ktorí vašu dôveru zneužili. Vezmite si z toho ponaučenie. Títo ľudia vám ukázali, že pre vás chceli len to najlepšie, no keď ste to dosiahli, chceli vám to vziať.

#10

Neospravedlňujte sa ani za to, že občas odignorujete správy od ľudí, ktorí sa vám ozvú len v prípade, že niečo potrebujú.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov