Tieto veci našťastie vôbec nie sú hmotné. Nekúpime ich za žiadne peniaze, napriek tomu si ich môžeme dovoliť všetci.

Túžite potešiť tých, na ktorých vám skutočne záleží? Podľa odborníkov je to oveľa jednoduchšie, než sa môže zdať. Stačí im darovať tri čarovné esencie, ktoré spríjemnia deň nielen im, ale aj vám. Pretože ak v druhých dokážeme prebudiť pocit šťastia, sami sa stávame šťastnejšími. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Môžete vyskúšať tieto tri veci:

Pozornosť

Photo by rawpixel on Unsplash

Ľudia vôkol nás doslova prahnú po pozornosti. Chcú mať pri sebe človeka, ktorý ich skutočne vypočuje a daruje im celú svoju prítomnosť. Stačí aj pár minút, počas ktorých nebudete hľadieť do mobilu, no plne sa budete sústrediť na toho druhého. Pozornosť je darčekom, ktorý dokáže skutočné zázraky. Príčinou mnohých kríz nielen vo vzťahoch ale i v rodinách je práve absencia pozornosti.

Náklonnosť

Photo by bimo mentara on Unsplash

Objatie, pusa na čelo či len jemné držanie za ruku. Spôsobov, ktorým môžeme vyjadriť náklonnosť druhému, je skutočne mnoho. Všetci túžime po náklonnosti. Bez nej jednoducho vädneme. Aspoň štipku prejavenia citov potrebuje každý, či už v podobe slov, fyzického kontaktu či milej správy. Deti, rodičia i naši priatelia. Preto nezabudnite svojim blízkym prejaviť náklonnosť aj vy.

Ocenenie

Photo by Katya Austin on Unsplash

Pokúste sa činy druhého človeka nebrať ako samozrejmosť. Skúste ich oceniť, aj keby malo ísť o absolútne maličkosti. Človek potrebuje pocítiť, že si ceníme všetky drobné skutky lásky, ktoré pre nás robí. Pochváľte mamu za najfantastickejšiu bábovku, suseda za to, že pozametal chodník. Ak nás dokáže oceniť druhý, sami si viac uvedomíme svoju hodnotu. Veď najlepší darček, ktorý môžeme darovať druhému, je láska.

Pozri aj: 10 krutých právd o živote, ktoré si väčšina ľudí odmieta priznať

aconsciousrethink
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov