Duševné jedy dokážu človeka naozaj poriadne otráviť. Zbavte sa ich čím skôr, kým váš naplnený život nepremenia na bezcieľnu existenciu.

Všetci chceme byť predsa šťastní. Prečo teda niektorí ľudia podvedome robia všetko preto, aby mali zo života hotové peklo? Nešťastní ľudia majú však spoločných týchto 7 „duševných jedov“, ktoré im bránia naplno si užívať život. Ak budete vedieť, ktoré sú to, oveľa ľahšie sa vám bude bojovať proti týmto neviditeľným démonom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Príčinou stagnácie či neúspechu na našej životnej ceste môže byť samotný postoj k životu. Čím si teda vedome otravujeme svoj vlastný život? Pozrime sa spolu na sedem jedov či očakávaní, ktoré by sme mali čím skôr vykoreniť zo svojho života.

#1 Život nám dáva príležitosti do cesty

Photo by Ariel Lustre on Unsplash

Na tejto vete je síce zrnko pravdy, no mnohí si ju otočíme úplne naopak. Dopadne to tak, že sa z nás stanú pasívni ľudia ležiaci na gauči, čakajúc, kým nám život hodí do cesty nejakú tú príležitosť. Tú si však musíme nájsť sami, pričom treba začať od toho, čo nás baví. Treba mať vášeň pre samotný život a chodiť po svete s otvorenými očami. Nie je to také ťažké, ako sa zdá.

#2 Všetci nás musia mať radi

Aj vy ste presvedčení o tom, že musíte ulahodiť celému svetu? Že vás musí prijať úplne každý? V tom prípade sa uznania nedočkáte. Každý z nás má ľudí, ktorých „nemusí“, a z toho logicky vyplýva, že existujú ľudia, ktorí „nemusia“ nás. A to je úplne v poriadku. Preto sa prestaňte snažiť každému sa zapáčiť. Uvidíte, ako veľmi sa vám uľaví.

#3 Život je spravodlivý

Photo by Luke Michael on Unsplash

Možno je spravodlivý z globálneho hľadiska, to si však akosi nevieme celkom predstaviť. Život nie je vždy fér. Čím skôr akceptujeme túto skutočnosť, tým ľahšie sa nám bude dýchať, pretože nebudeme mať nereálne očakávania o „spravodlivom“ treste, ktorý sa zosype na hlavu vášho bývalého frajera.

#4 Všetci nás pochopia

Akosi podvedome vnímame, že naši blízki a milovaní nám budú čítať myšlienky a rozumieť nám bez slov. Práve na základe tohto (nereálneho) očakávania vzniká mnoho konfliktov. Ešte nie sme na takej vysokej úrovni, že by sme mohli navzájom komunikovať prostredníctvom telepatie. Preto radšej stavte na istotu a vyjadrite slovne to, čo cítite.

#5 Výsledkom každého konfliktu je dohoda

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Keby to bolo naozaj tak, žili by sme v harmonickej spoločnosti, ktorú nám môžu všetci závidieť. Skúste prijať, že niekedy veci jednoducho nedopadnú tak, akoby sme chceli. Môžeme sa snažiť vyriešiť konflikt čo najlepšie, no nemôžeme na seba zobrať  zodpovednosť za rozhodnutie druhej strany. Ak sa druhý človek rozhodne hnevať a vykope vojnovú sekeru, je to len jeho rozhodnutie a my ho musíme akceptovať.

#6 Hľadanie bohatstva v materiálnych veciach

Ak by nás bohatstvo urobilo šťastnými, tak žiadna celebrita by zákonite netrpela depresiou. Paradoxne, práve tí najbohatší ľudia neraz psychicky trpia a nie je im čo závidieť. Skutočné šťastie naozaj treba hľadať vo svojom vnútri. Žite jednoducho a spravodlivo. Budete sa z toho tešiť oveľa viac, než z novej kabelky.

#7 Nedôvera vo vlastné schopnosti

Photo by Niklas Hamann on Unsplash

Každý z nás raz za čas pochybuje o svojich schopnostiach. Možno nie ste dobrým šoférom, avšak dokonale ovládate jazyky. Nikto stopercentne nevyniká vo všetkom. Ak však permanentne pochybujete o sebe a ľutujete sa, s takým životným postojom sa nedopracujete príliš ďaleko. Skúste preto zmeniť svoj životný postoj a váš život naberie nové obrátky.

Veríme, že odstránenie týchto 7 psychických jedov a nereálnych očakávaní a to vám pomôže priniesť pozitívne zmeny do vášho každodenného života.

Pozri aj: 7 znakov toho, že máte vo svojom okolí priveľa negatívnych a toxických ľudí

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov