Foto: pexels.com

Budete možno prekvapení, no muži tieto veci v skutočnosti nepovažujú za až tak atraktívne.

Čo muži vlastne chcú? Čo sa im vlastne páči? Ako má žena vyzerať, aby spĺňala ich podmienky a napĺňala očakávania? Čo vlastne považujú za atraktívne a čo nie? Jeden by povedal, že ženy sú komplikované, no s mužmi je to rovnaké.

Článok pokračuje pod videom ↓

Takže toto sú veci, o ktorých ste si mysleli, že ich muži považujú za atraktívne, no iba doteraz, pretože veda vás (opäť) vyvedie z omylu.

#1 Žena, ktorá vôbec neriskuje

Keď príde na rozprávanie o tom, ako by mala vyzerať ideálna partnerka, muži chcú niekoho, na koho sa môžu spoľahnúť, nie? Niekoho, kto dodržiava všetky pravidlá a nikdy neriskuje. Niekoho, kto sa bude vyhýbať každému „nebezpečenstvu“. No opäť, realita je tak trochu iná. Podľa štúdie z roku 2014 pre Journal of Applied Social Psychology vedci analyzovali, ako muži aj ženy reagujú na rôzne riziká, ako napríklad manipulácia s ohňom, interakcia s nebezpečnými zvieratami a podobne. Prišli na to, že mužov priťahovali skôr ženy, ktoré sa nebezpečia nebáli.

#2 Chudá postava

Na ženy zo všetkých strán vyskakujú rôzne diéty či obrázky „nádherných“ (až na kosť) vychudnutých tiel, a preto niet divu, že sú pod tlakom, že aj ony tak musia vyzerať. Niet divu, že si myslia, že to je presne to, čo muži považujú za atraktívne. No podľa článku z roku 2010 pre Evolution and Human Behavior, vedci prišli na to, že telesná hmotnosť nie je pre mužov nejaký veľký faktor, ktorý ovplyvňuje atraktívnosť žien. Vlastne naopak, mnoho mužov skôr preferuje ženy s krivkami.

unsplash.com

#3 Sexy hlas

Kým si môžete myslieť, že všetci muži milujú u žien zamatové sexy hlasy, pravda je opäť niekde inde. Vlastne väčšina mužov skôr preferuje ak má žena vysoký hlas. Zaujímavosťou je, že vedci porovnali tieto výsledky s výsledkami z iných štúdii o zvieratách a prišli na to, že mužov skôr priťahujú vyššie hlasy, pretože signalizujú podriadenosť a nižší potenciál konfrontácie. Takže, zas až tak veľmi sa od tých zvierat nelíšime.

#4 Niekto, kto ich dokáže rozosmiať

Kým ženy chcú mužov, ktorí by ich vedeli rozosmiať, veda ukazuje, že muži chcú niečo celkom iné. Podľa štúdie z Evolution and Human Behaviour mužov ani tak nepriťahujú ženy, ktoré ich dokážu rozosmiať. Skôr hľadajú ženy, ktoré by sa dokázali smiať ich vtipom.

#5 Žiadne tetovania alebo piercingy

Zdá sa, akoby v dnešnej dobe už nebolo človeka, ktorý by si svoje telo neskrášlil nejakým tetovaním či piercingom. No podľa výskumu z HuffPost.com až 69 percentám mužov sa páči, ak má žena nejaké tetovanie a 55 percent priťahuje piercing. A čo sa týka miesta – muži najviac preferujú, ak má žena tetovanie na ramenách, hore na chrbte alebo na bokoch. Čo sa týka piercingov, najviac preferujú piercing v pupku alebo v nose. Čiže nie, tetovanie ani piercing vôbec nemusia byť odpudzujúcou črtou, práve naopak.

unsplash.com

#6 Veľké poprsie

Určite si hovoríte, že vždy to tak bolo a pravdepodobne vždy aj bude: muži proste milujú ženy s veľkými prsami. No veda v skutočnosti tvrdí, že mužom sa páči, ak prsia nie sú ani príliš veľké, ani príliš malé, takže „také akurát“. Je to tak aj podľa tejto štúdie – ak máte stredne veľké prsia, pravdepodobne ste vyhrali.

#7 Mladistvý výzor

Ženy sa snažia užívať všemožné prípravky a krémy, ktoré by ich zbavili vrások, vyhladili by im pleť a pomohli im opäť vyzerať mlado. Ak ste aj vy jeden z tých prípadov, potom by ste mali zbystriť pozornosť. Podľa štúdie publikovanej v The Royal Society, muži skôr preferujú ženy, ktoré vyzerajú prirodzene – takže žiadne výrobky proti starnutiu nepotrebujete.

#8 Niekoho, kto nevyzerá ako ich matka

Aj keď máme svojich rodičov radi, nechceme si ich predsa vziať. Teória publikovaná v Evolution and Human Behavior však hovorí o tom, že mužov veľmi priťahujú ženy, ktoré majú rovnakú farbu očí a vlasov, či dokonca výšku, ako ich matka.

thelist
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov