Tabu prelomené.

Nedávno sme vás informovali o tom, ako ženy vnímajú sex. Bolo by však nefér, keby sme sa nepozreli aj na mužov, však? Ak si myslíte, že u nich nemáme čo objaviť, asi vás prekvapíme. Nie všetko je totiž tak, ako sa môže na prvý pohľad zdať!

O tom, ako muži prežívajú sex, sa dozvieme priamo z úst sexuálneho terapeuta, ktorý si už vo svojej pracovni vypočul skutočne bohviečo. Okrem toho je to muž, teda na slovo vzatý odborník. Vnímanie mužskej sexuality rozdelil do týchto šiestich bodov:

#1 Spúšťačom sexu je telo

Photo by Olenka Kotyk on Unsplash

Toto vie asi každá žena. Zatiaľčo u žien začína sex v mysli a v hlave, u mužov je spúšťačom celého sexuálneho „boomu“ práve telo. Vplyvom obrovskej dávky testosterónu im telo reaguje aj pri najmenšom podnete. Najmä u mladých dospievajúcich chlapcov tento (ne)chcený akt môže spôsobiť nemalé problémy. Vraj to nie je bohviečo, keď ich zastihne pri pohľade na peknú tetu erekcia v preplnenom autobuse.

#2 Sex je pre mužov to, čo pre ženy čokoláda

Sex je pre väčšinu mužov dokonalým pôžitkom, pričom zakaždým chutí inak. Raz môže byť sladký ako med, inokedy horký a vášnivý. Môže mať 1000 + 1 príchutí. Ako sa ženy tešia na čokoládu, tak sa väčšina mužov teší na sex. Je to pre nich skutočná lahôdka.

#3 Sex im dodáva energiu

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Je pre nich skvelým prostriedkom na uvoľnenie stresu. Dokáže ich dokonale nabudiť a nabiť prepotrebnou energiou. Zároveň im pomáha prísť na iné myšlienky.

#4 Sex je pocit vzrušenia

Nemusí ísť priamo o orgazmus, ktorý muži narozdiel od žien dosahujú oveľa ľahšie. Muži si cenia aj flirtovanie, úsmev, kolísavú chôdzu. Každú ženu skenujú, pričom ani vy nie ste výnimkou. Stačí malý náznak, ktorý v jeho mozgu spúšťa celú lavínu procesov.

#5 Lásku prejavujú (aj) sexom

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Radi sa milujú so ženou, ktorú milujú. A nie je pre nich nič príjemnejšie, než pohľad na vzrušenú partnerku. Ak muž naozaj miluje ženu, urobí všetko preto, aby bola spokojná aj v posteli. Ak však žena sex odmieta, začne pochybovať o jej láske. Sú jednoducho tak stavaní.

#6 Sex = láska

Pre ženy je emocionálne spojenie oveľa dôležitejšie, než samotný sex. Muži však rozlišujú sex a milovanie. Ak sa milujú so ženou, na ktorej im záleží, vznikne u nich emocionálna väzba. Odmietanie sexu či jeho absolútnu  absenciu berú ako súčasť oveľa vážnejšieho problému.

Súhlasíte so zisteniami tohto sexuálneho terapeuta?

Pozri aj: Tabu prelomené: Toto je vysvetlenie toho, ako ženy v skutočnosti vnímajú sex

psychologytoday
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov