Foto: Photo by Kristina Paukshtite from Pexels

Tu je niekoľko vecí, ktoré vplývajú na to, za nakoľko príťažlivého vás považujú ostatní.

Reč tela je niekedy ešte omnoho mocnejšia, než samotné slová. Dokáže napríklad odhaliť, či človek klame, či sa bojí, alebo je v strese. No taktiež o nás dokáže prezradiť naše názory alebo to, či sa nám niekto páči. A keď ju využijete vo svoj prospech, môžete dokonca zvýšiť svoje šance na to vyzerať pred objektom vášho záujmu ešte o čosi atraktívnejšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je krátky zoznam vecí, ktoré podľa vedcov priťahujú ľudí najviac.

Očný kontakt

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. A zdá sa, že aj mnohí experti, ako napríklad Barbara a Allan Pease, s tým vo svojich štúdiách súhlasia – očný kontakt je uvedený hneď ako prvý krok, pokiaľ chcete na niekoho pôsobiť príťažlivo.  Funguje to asi takto: žena by mala udržať očný kontakt s mužom, ktorého chce zaujať, po dobu okolo piatich sekúnd. Odborníci tvrdia, že by tak mala urobiť minimálne trikrát, kým to mužovi dôjde (pretože, samozrejme, to by neboli muži), no v momente, keď muž zistí, čo sa vlastne deje, jeho pozornosť už patrí danej dáme. Dobrý trik, nemyslíte?

Natiahnutý krk

Odborníčka na ľudské správanie v jednom rozhovore odhalila, že ak chce žena zapôsobiť na nejakého muža, často “natiahne“ alebo odhalí svoj krk. Môžeme to vidieť napríklad vtedy, keď si žena prehrabne vlasy a dá si ich za ucho alebo dozadu, prípadne sa pri rozhovore s daným mužom nakláňa smerom k nemu, aby „lepšie počula“. Je to úplne prirodzená chemická vec, ktorú (nevedomky) robia všetky ženy a zdá sa, že funguje veľmi dobre.

pexels.com

Letmé úsmevy

Podľa knihy „The Definitive Book of Body Language“ ženy hádžu letmé úsmevy len vtedy a len k tomu, kto ich priťahuje. Nie sú to veľké úsmevy, kde ukážu všetky zuby, zvyčajne skôr ide o drobný, rýchly úsmev. Niet divu, pretože úsmev je veľmi dôležitý, ba priam až kľúčový aspekt, ako ukázať tomu druhému dostupnosť.

Neprekrížené ruky

Úsmev nie je jediným znakom dostupnosti. Aj vaše ruky toho dokážu povedať veľa. Podľa odborníkov môžu prekrížené ruky znamenať nezáujem a podvedome tak nimi vytvárame bariéru, kvôli ktorej na iných pôsobíme neprístupne. Takže nabudúce skúste ruky radšej neprekrižovať.

„Náhodné“ dotyky

Určite ste už počuli, že „náhodné“ dotyky, ktoré však rozhodne až tak náhodné nie sú, dokážu pomôcť dostať váš „vzťah“ na novú úroveň. Predtým, než sa však niekomu náhodou obtriete o ruku, alebo ho potľapkáte po chrbte, či mu odhrniete vlasy z tváre, mali by ste sa uistiť, že je to medzi vami v pohode, v opačnom prípade to môže skôr uškodiť než pomôcť. A ešte jeden taký malý tip: vedci tvrdia, že ak chcete rýchlejšie preskočiť do „fázy dotykov“, potom by ste nemali zabudnúť na potrasenie ruky pri zoznamovaní.

pexels.com

Kam smeruje váš pupok?

Pokiaľ ide o vzťahy, niektorí ľudia vám povedia, aby ste sa riadili srdcom, iný zas, že hlavou a zdravým rozumom. No viete, čo bude najlepšie? Ak sa budete riadiť vlastným pupkom. Áno, čítate správne. Chris Ulrich, odborník na reč tela, povedal pre Glamour, že náš pupok zvyčajne vždy smeruje na osobu, ktorá sa nám najviac páči, ktorú najviac obdivujeme, alebo ktorej dôverujeme. A aj keď máte hlavu naklonenú niekde celkom inde, či vôbec nepozeráte na konkrétneho človeka, váš pupok neoklamete – ten bude vždy ukazovať na osobu, ktorá sa vám páči.

Kde stojíte?

Podľa vedcov niekedy stačí iba zmeniť vašu polohu státia (napríklad v bare) a vaša atraktivita sa razom zvýši. Ako je to možné? Jednoducho, ľudia pôsobia na ostatných viac atraktívne, ak sú v nejakej skupine, než keď stoja sami. Takže nabudúce sa nebojte obklopiť vašimi priateľmi – ten, kto si vás má všimnúť, si vás zaručene všimne.

thelist
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov