Sú to ľudia, ktorým sa jednoducho nedá veriť.

Každý z nás sa v živote stretol s človekom, ktorý sa síce od prvej chvíle naozaj tváril veľmi milo, no niečo na ňom nesedelo. To, ako rozprával, to, ako sa správal, to, aké mal názory, no skrátka niečo tam nebolo v poriadku. A keďže naša intuícia sa vo väčšine prípadov vôbec nemýli, potom aj v tomto bola správna. Naozaj môže ísť o človeka, ktorému by ste nemali dôverovať, pretože vás sklame, podrazí a úplne zničí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Akí sú takíto ľudia? Ľudia, ktorým neradno dôverovať, pokiaľ nechcete skončiť so zlomeným srdcom?

#1 Sú až nadmerne šarmantní

Akoby sa okolo takých ľudí čosi vznášalo. Niečo naozaj kúzelné, niečo, čo vás donúti obzrieť sa za nimi, niečo čo vás donúti zaujímať sa o nich viac a viac, no je to zároveň aj niečo, čo by vám malo signalizovať, že nie všetko je s kostolným poriadkom. Samozrejme nie je nič zlé na tom byť šarmantným človekom, ale my, ľudia, sa necháme veľmi jednoducho a rýchlo oklamať.

#2 Nie sú empatickí

Ľudia, ktorí sú empatickí, by nikdy nedokázali ostatných bodnúť do chrbta, pretože vedia, koľko bolesti to spôsobuje. No človek, ktorý nemá city, ten je schopný čohokoľvek.

#3 Majú narcistické sklony

Narcistickí ľudia si všetko zakladajú na tom, že oni sú tí najhlavnejší a ostatní sú len ich poddaní. Nikdy si nepriznajú, že urobili chybu, namiesto toho ju budú zvaľovať na ostatných. Ani sa nenazdáte a všetko dokážu obrátiť proti vám. A preto, pokiaľ sa im niekedy rozhodnete dôverovať, potom pravdepodobne skončíte s obrovskými slzami a dierou v srdci.

#4 Nedokážu udržať tajomstvo

Hrajú to na všetky možné strany a nevedia sa dočkať toho, až budú môcť ostatným povedať všetky dôverné informácie. Sú to jednoducho ľudia, ktorým nemôžete dôverovať, pretože akokoľvek sa budete snažiť, oni vás vždy sklamú a vždy vám pri najbližšej možnej príležitosti podrazia nohy.

unsplash.com

#5 Neustále sa na niečo sťažujú

Nič im nie je dostatočne dobré. Nikdy nič nie je podľa ich predstáv. A oni by to samozrejme dokázali urobiť oveľa lepšie. Teda, až kým nepríde na lámanie chleba. Na všetko sa neustále sťažujú a v ich slovníku nesmie chýbať slovo „výhovorka“.

#6 Najprv sú veľmi milí – až kým neuvidíte ich pravú tvár

Najskôr sa budú javiť ako veľmi milí, nápomocní ľudia, ktorí s ničím nemajú problém. No tak, ako všetkému, aj im musíte nechať čas. Čas na to prejaviť sa a ukázať ich pravú tvár, ktorá už však vôbec nebude vyzerať tak milo, ako na začiatku.

#7 Vlastne majú hneď niekoľko tvárí

Dobre, možno ich pravá tvár je naozaj len jedna, no verte tomu, že okrem nej majú v šatníku ešte minimálne na každý deň jednu ďalšiu a vyberajú si ich podľa toho, ako im to pasuje. Raz sú s tými, inokedy s tými, no zvyčajne sú tam, kde dokážu vyťažiť najviac. A to, koľko ľudí popritom zrania, ich vôbec nezaujíma.

#8 Sú hrubí, urážliví a arogantní

A potom, keď z nich konečne to prvotné kúzlo, ktorým si vás úplne podmanili opadne, potom vlastne zistíte, že ide o hrubých, urážlivých a arogantných ľudí, s ktorými sa nedá ani normálne baviť.

#9 Vyhýbajú sa vám na verejnosti

Pokiaľ ste iba vy dvaja, potom sa budú tváriť ako najlepší priatelia. No pokiaľ budete niekde na verejnosti, potom sa k vám vôbec nebudú priznávať a najradšej by popreli celú vašu existenciu. Sú to naozaj ľudia, ktorým nehodno veriť, pretože skôr či neskôr, napokon vám aj tak ublížia a vám nezostane nič iné, než oči pre plač.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je ten najjasnejší znak, podľa ktorého zistíte, či niekomu môžete dôverovať alebo nie

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov