Byť o čosi atraktívnejší vôbec nie je náročné.

Niektorí ľudia sa od ostatných odlišujú práve tým, že sú pre ostatných akýsi krajší, atraktívnejší a všetci ich zbožňujú. Možno je to aj kvôli tomu, že z nich vyžaruje pozitívna dobrá energia, sebaistota a iné kvality, ktoré sú jednoducho neprehliadnuteľné. Možno si hovoríte, že vy takým človekom nikdy nebudete, ale nevzdávajte sa, pretože byť atraktívnejším je oveľa jednoduchšie, než si myslíte.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Sebavedomie – Tým, ako sa k sebe správate učíte ostatných, ako sa k vám majú správať

Ľudia, ktorí majú viac sebavedomia, sú prirodzenejšie pre ostatných atraktívnejší a všetci sa v ich spoločnosti cítia dobre. Veľmi dobre si totiž uvedomujú, kto sú a akú majú cenu. Pretože to, čo si myslíte vy sami o sebe je dôležitejšie než to, než čo si o vás myslia ostatní. Takže niekedy vrúcny úsmev dokážu urobiť zázraky.

#2 Veľké ciele a ambície – S veľkým snom vo vašom živote sa okolo vás vytvorí opar pozitivity

Každý chce tráviť čas s niekým, kto premýšľa vo veľkom. Kto má veľké sny a ambície a nebojí sa ich uskutočniť. Okolo koho sa vznáša obláčik pozitivity, pretože tá je veľmi nákazlivá. Prvým krokom k dosiahnutiu niečoho je snívanie. Takže nebojte sa snívať a myslieť vo veľkom, je to naozaj atraktívne.

#3 Sebaistota – Sebaistota je tá najdôležitejšia vec, ktorú potrebujete

Sebavedomie či sebaistota, obe sú si veľmi podobné. Ale ak vy v sebe nevidíte toho skvelého človeka, tak kto potom? A tá najlepšia časť na tom byť sebaistý? Nemusíte sa ďalej trápiť s vecami ako je závisť či nenávisť, pretože tie už pre vás nebudú existovať. A nikto tieto veci nemá rád. Takže nádych, výdych a poďte do toho.

unsplash.com

#4 Žiadne sťažovanie sa – Neustále sťažovanie sa ešte nikdy nikomu nepomohlo. Namiesto toho sa zoberte a napravte to

Ľudia, ktorí sa neustále na niečo sťažujú, či už je to na ich vlastný život, veci v ňom alebo iných ľudí, tí jednoznačne nebudú pre ostatných práve najatraktívnejší. Takže nabudúce namiesto sťažovania sa skúste veci naozaj napraviť a uvidíte, že na ľudí to bude pôsobiť ako magnet, keďže činy sú väčšie ako slová.

#5 Reč tela – Vyhýbanie sa očnému kontaktu je tá najhoršia vec, ktorú môžete urobiť

Vedeli ste, že 90 percent prvého dojmu tvorí práve reč tela? Tak stojí za to, aby bola čo najlepšia, nie? Správne držanie tela, veľmi dôležitý očný kontakt, silný stisk ruky či hrejivý úsmev sú veci, bez ktorých sa už ani nezaobídete.

#6 Umenie rozprávať – Ľudia milujú tých, ktorí dokážu rozprúdiť každú konverzáciu

Nie každý je dobrý v konverzáciách, najmä pokiaľ sa jedná o nútené a „nezaujímavé“ témy. Ale vedci poukazujú na to, že byť dobrým rečníkom sa naozaj vyplatí, pretože ľudia milujú počúvať príbehy a milujú sa do nich zapájať.

unsplash.com

#7 Vždy sa zamerať len na jedno – Či už pôjde o nejaký cieľ alebo konkrétneho človeka, zamerajte sa na jedno po druhom

Možno vám to príde zvláštne, ale ľudia väčšinou nemajú radi tých, ktorí nedokážu svoju pozornosť zamerať na jednu konkrétnu vec. Takže či už ide o nejakú úlohu, cieľ alebo človeka, vždy sa zamerajte len na jedno a venujte tomu svoju plnú pozornosť. A to, že mobilné telefóny by mali ísť bokom, už hádam ani nemusíme hovoriť.

#8 Umenie počúvať – Počúvajte nielen preto, aby ste mohli rozprávať, ale preto, aby ste aj porozumeli

Nepredstierajte, že druhého počúvate, alebo nepočúvajte len kvôli tomu, aby ste sa potom mohli zapojiť do konverzácie. Počúvajte a snažte sa druhých pochopiť. Uvidíte, že takéto drobné prejavy empatie pre mnohých znamenajú viac, než si dokážete predstaviť.

#9 Zmena – Buďte vo svete tou zmenou, ktorú chcete sami vidieť

A nakoniec treba povedať už iba to, že buďte sami sebou. Buďte presne takými, akými chcete byť. Buďte tým človekom, ktorého by ste vy sami radi stretli. Buďte tou zmenou, ktorú vy sami chcete vidieť.

unsplash.com
themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov