Chcete mať svätý pokoj a získať odstup od všedných problémov? Možno aj vám by padol vhod pobyt v sklenenom minidomčeku.

Stres sa v dnešnej dobe stal bohužiaľ moderným pojmom. Je taký všedný, že sme sa ním už dokonca prestali zaoberať. Berieme ho ako daň za dnešný život. Avšak všetkého veľa škodí. Mnoho ľudí sa s ním snaží bojovať. Švédi však prišli s novinkou, ktorá určite osloví nejedného človeka. Máte pocit, že vám všetko padá na hlavu? Dajte sa na 72-hodín zavrieť do skleneného domčeka!

Článok pokračuje pod videom ↓

Len si to predstavte. Nie je to také desivé, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Všade okolo vás sa nachádza panensky čistá príroda. Vy sa nemusíte nikam ponáhľať. Výnimočne máte čas pre najdôležitejšieho človeka na svete. Pre samého seba!

Prvá pomoc pre vystresovaného človeka

Do tejto malej, presklenej kabínky sa môže dať zavrieť každý, kto to jednoducho nezvláda. Ak vás nechal partner, prišli ste o strechu nad hlavou alebo vám práca spôsobuje nočné mory, môžete vyskúšať tento experiment. Mali by ste byť však priaznivo naklonení prírode a nemali by ste sa priveľmi báť úzkych priestorov. Potom sa stačí uvoľniť a vychutnávať  si čaro čistej prírody. A tú Švédi poznajú dokonale.

72-hodinová terapia je však v štádiu výskumu. Švédska agentúra The West Sweden Tourist Board pozvala piatich ľudí, ktorí pochádzajú z rôznych kútov sveta, aby sa zúčastnili nezvyčajného experimentu. Počas troch dní budú zavretí v sklenených kabínkach, pričom výskumný tím bude monitorovať úroveň ich stresu. Nájdeme medzi nimi vyťaženého cestovateľa, taxikárku z Paríža, koordinátora eventovej agentúry z New Yorku, policajtku z Mníchova a novinára z Londýna. Či bola táto liečba úspešná, by sme sa mali dozvedieť už v októbri, kedy výskumný tím pod vedením  Waltera Osiku a Cecilie Stenfors zverejní svoje výsledky.

Veríme, že táto terapia bude mať úspech. Veď príroda naozaj lieči. Tak by to bola škoda nevyužiť, však?

Pozri aj: 8 ochorení, do ktorých môže vyústiť stres, ako ho budete ignorovať

lifebuzz
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov