Foto: unsplash.com

Ste lepší a máte na viac, než len na pomstu.

Zlé veci sa dejú a zlí ľudia existujú. Je to proste tak. Možno vám niekto v živote ublížil až príliš a vy ste museli trpieť. A možno ste v hlave vymýšľali mnoho plánov, ako mu toto utrpenie a všetku tú bolesť vrátiť späť. Premýšľali ste, čo všetko by ste mohli urobiť, aby ste sa mu pomstili. No pamätajte si jednu veľmi dôležitú vec: najlepšia pomsta je žiadna pomsta.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je hneď 7 dôvodov, prečo je to tak.

#1 Každý nakoniec dostane presne to, čo si zaslúži

A to je na tom najkrajšie. V konečnom dôsledku nedostaneme to, čo chceme, ale dostaneme presne to, čo si zaslúžime. Každý bude „odmenený“ na základe svojho správania, svojich slov, svojich rozhodnutí a svojich činov. A až vtedy pochopí, že niektoré veci mohol urobiť aj inak. Že mohol byť milší, zhovievavejší a tolerantnejší. Že teraz sa karta otočila proti nemu a na tanieri má naservírované presne to, čo si zaslúži. Takže ak niekto koná zlo, je jasné, že nič dobré ho čakať nemôže. A ani nebude.

unsplash.com

#2 Ste lepší

Ste lepší než oni. Ste stokrát lepší. Neznižujte sa na ich úroveň tým, že budete plánovať pomstu. Nestoja vám za to. Dokážte, že ste iný – rozumný, inteligentný, vyzretý, a hlavne, že ste lepším človekom. Jednoducho ich nechajte tak, nech sa sami poučia na vlastných chybách a nech sa podusia vo vlastnej šťave. A vy uzavrite túto kapitolu a pohnite sa v živote ďalej.

#3 Čas strávený „plánovaním pomsty“ môžete využiť aj lepšie

Predstavte si, že naozaj plánujete pomstu. Zaberie vám to nesmierne veľa energie a času. A teraz si predstavte, že ak by ste toľko energie a toľko hodín investovali do niečoho lepšieho, napríklad do rozvoja samého seba, kam až by ste sa vedeli dostať. Využite ten čas lepšie, zamerajte sa na seba a dovoľte si, nech z vás všetky zlé skúsenosti urobia silnejšieho a lepšieho človeka.

#4 Karma sa o všetko postará

To, čo dáte, presne to sa vám vráti. Je to uzavretý kruh, ktorý funguje dokonale. Nie je dôvod sa niekomu mstiť, pretože karma sa o to s radosťou postará. Len ju nechajte robiť si svoju prácu a vy ju z diaľky pozorujte. A navyše, karma má v tomto predsa niekoľko(tisíc)ročné skúsenosti, takže si môžete byť istý, že pre každého si pripraví všetko ako šité na mieru.

unsplash.com

#5 Zlo pudí zlo

Zlo pudí zlo a dobro pudí dobro. Ide o veľmi jednoduchú rovnicu, ktorú by ste mali mať vždy na pamäti. Ak ste si prešli peklom, pravdepodobne nutkanie pomstiť sa za to bude silné. No bude to mať nejaký význam? Vyrieši sa tým niečo? Vôbec nie. Zlo nikdy nevíťazí. Opäť, buďte lepší a konajte dobro. To je tá najväčšia a najlepšia pomsta.

#6 Vaše šťastie a úspechy dokážu bolieť viac, než akákoľvek pomsta

Vedzte či nie, keď sa rozhodnete zamerať na seba a na svoje vlastné šťastie a budete pracovať na svojich cieľoch, úspechy na seba nenechajú dlho čakať. Ľudia sú však prirodzene neprajní a preto, ak niekto uvidí, že aj napriek všetkému sa dokážete usmievať, kráčať ďalej a ešte k tomu byť úspešný, potom ich môže aj rozpučiť od zlosti. Vaše úspechy ich budú bolieť viac, než akákoľvek pomsta, ktorú by ste naplánovali.

#7 Pretože žiadna pomsta je naozaj tá najlepšia pomsta

Zhrnutie nakoniec: žiadna pomsta je tou najlepšou pomstou. Vaše vlastné blaho, šťastie a úspechy sú tou najlepšou pomstou. Pohnúť sa v živote ďalej je naozaj náročné, ale je to to najlepšie, čo môžete urobiť. Budete silnejší a skúsenejší, a človeka, ktorý vás sklamal, podrazil či vám ublížil, nakoniec aj tak postihne presne taký trest, aký si zaslúži.

unsplash.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov