Ako zistíte, že vás partner už možno nemiluje?

Možno ste klikli na tento článok, pretože vás zaujal . Možno máte naozajstné starosti alebo pochybnosti, či je váš partner do vás ešte stále zamilovaný. Tak či onak, trochu si verte a v nijakom prípade nevytvárajte unáhlené závery. Možno to vo vašom vzťahu momentálne nie je ideálne, ale to ešte nemusí nevyhnutne znamenať, že sa z neho vytratila láska. To, že sa dvaja ľudia niekedy nezhodnú na rovnakej veci, je úplne normálne. Ak predsa len cítite, že láska je vo vzťahu iba jednosmerná a neopätovaná  týchto 5 znakov by vám mohlo pomôcť identifikovať, či je váš partner do vás ešte stále zamilovaný.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Váš partner nie je aktívnym účastníkom vo vašom vzťahu

Možno už vám nenaslúcha tak, ako niekedy. Možno bol niekedy otvorený, no teraz sa pred vami uzatvára. Možno sa zdráha ísť niekde s vami, keď sa ho spýtate na jeho plány na víkend. Podľa psychológov, to, že človek nevynakladá úsilie do vzťahu, je hlavným znakom toho, že už nie je do svojho partnera zamilovaný.

Tieto znamenia samé o sebe nemusia hneď znamenať, že vás niekto nemiluje. Aj stres – najmä stres z peňazí alebo práce, môže určite vplývať na to, koľko a v akej miere sa človek dokáže emocionálne podieľať vo vzťahu.

#2 Žiaden sex

Podľa rôznych odborníkov, nedostatok sexu je hlavným indikátorom toho, že vo vzťahu nie je niečo v poriadku. Sex je prostriedok na to, aby sa ľudia cítili milovaní, ocenení a spojení. Niektorí ľudia to potrebujú cítiť počas sexu, iný pred. Je to v podstate zdroj na upokojenie našich potrieb pre lásku a uznanie.

pexels.com

#3 Už s vami neflirtuje

Každého jazyk lásky sa môže prejavovať inak. Niekedy vám partner prejaví náklonnosť tým, že vám kúpi darček, inokedy zas povie, že vyzeráte nádherne, alebo vám zloží iný kompliment. Bez ohľadu na to, aký tento jazyk môže byť, určite si všimnete, keď zmizne. Ľudia dávajú veľa úsilia do fyzického vzhľadu, keď sa zamilujú. Flirtovanie a zvádzanie si vyžaduje úsilie, ktoré musí pokračovať, aby mohol pokračovať aj vzťah. Ak vám už nevzdáva toľko komplimentov a vy si všimnete, že už pre neho nie ste prioritou, môže to byť znamenie, že stratil záujem.

#4 Vynakladá menej úsilia na starostlivosť o seba

Podobne ako v predošlom znaku, aj teraz bude hrať vzhľad a naša starostlivosť oňho veľkú úlohu. Na začiatku každej veľkej lásky, každého zamilovania, sa o seba staráme a dbáme, aby sme vyzerali čo najlepšie, pretože sa chceme zapáčiť tomu druhému. Ak nám to však v istom momente začne byť jedno a bude nám jedno aj to, či nás náš partner pokladá za atraktívnych, pravdepodobne sa od seba iba vzďaľujeme. A tieto medzery môžu narásť vo veľké priehlbiny, ktoré môžu vzťah pokaziť už nadobro.

pexels.com

#5 Nechce riešiť a napraviť problémy vo vzťahu

Podľa psychológov, muži majú biologickú potrebu chrániť. Tiež majú tendenciu byť riešiteľmi problémov a chcú „opraviť“ všetko, čo vo vzťahu nefunguje. Takže, ak váš partner už nie je ochotný pracovať na vašich problémoch a vyriešiť ich, môže to byť obrovský ukazovateľ toho, že už nechce vo vzťahu ani byť.

Nezabúdajte však, že pri každom vzťahu je komunikácia kľúčová. Ak máte nejaké podozrenie či obavy, neunáhlite sa a najskôr sa skúste so svojím partnerom porozprávať, až potom vyvoďte dôsledky.

Pozri aj: Toto by mal vedieť každý muž. Prečo ženy opúšťajú mužov, ktorých v skutočnosti milujú?

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov