Vo vzťahu sú naozaj krásne veci, s ktorými by ste sa rozhodne nemali ponáhľať, a radšej si dopriať čas.

Byť vo vzťahu je naozaj úžasné. Cez svet však vtedy hľadíme cez akési ružové okuliare a sme doslova zaslepení láskou. Ak nám je s niekým dobre, máme pocit, že je ten pravý, a že je to ten, s ktorým chceme stráviť celý život. Veď, ak by sa vás niekto opýtal, či sa idete s vašim partnerom sťahovať do spoločného bytu, bez váhanie by ste prikývli. Čo tam po tom, že ho poznáte len tri dni aj s cestou. Sú však isté veci, ktoré si vyžadujú čas a nemali by ste ich urýchliť, aj napriek tomu, že veľmi chcete. Nemáte sa predsa kam ponáhľať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Oslovenie priateľ/priateľka

Veľa ľudí zvykne svojho partnera vo vzťahu oslovovať priateľ alebo priateľka. Je to úplne normálne. No veľa ľudí s tým taktiež začne už veľmi skoro, niekedy doslova už po jednom dni. Mať priateľku alebo priateľa je síce úžasné, ale prečo by ste mali byť s týmto oslovením opatrní? Hoc, ako sa hovorí, láska je slepá, niekedy treba dať dole tieto ružové okuliare a najprv poriadne popremýšľať o tom, či ste na vzťah naozaj pripravení, prípadne či ste s tou správnou osobou.

pexels.com

Predstavenie rodine a priateľom

Ak sme do niekoho bláznivo zamilovaní, je ľahké si pre nás myslieť, že dotyčný alebo dotyčná je osoba. Ten človek, s ktorým sme si súdení, aby sme spoločne prežili život. A preto je čas predstaviť ich našej rodine či priateľom. A chcete, aby ich milovalo aj vaše okolie. A nie je nič horšie, ako keď niekomu predstavujete “vašu životnú lásku” no nikto vás v skutočnosti nepočúva. A to len pre to, že takých “životných lások” ste už predstavili minimálne päťkrát.

pexels.com

Spoločné bývanie

Keď ste s niekým vo vzťahu a už dlhší čas spolu vychádzate bez akýchkoľvek hádok, všetko je pre vás dvoch nádherné. Ak spolu robíte bežné veci, ako napríklad nakupovanie, cítite sa priam blažene. A taktiež nie je nič lepšie a vzrušujúcejšie, než ranné zobúdzanie po boku vašej milovanej osoby. Takže je jasné, že začnete čoraz intenzívnejšie uvažovať nad spoločným bývaním. Samozrejme, že bývať spolu nie je vždy zlé, no predtým, než tak učiníte, mali by ste si položiť otázku, či to naozaj chcete. Niekedy je pre partnerov vo vzťahu dobre, ak majú vlastný priestor, kde môžu robiť to, čo chcú, alebo kedy chcú a niekedy si doslova oddýchnuť od toho druhého. Spoločné bývanie nie je víkendová záležitosť. Je to otázka mesiacov, rokov a preto by ste to určite nemali urýchliť.

pexels.com

Hovorenie životných plánov

Dlhujeme to sebe a dlhujeme to tomu, s kým chodíme, aby sme si ujasnili, čo presne od života chceme a kde sa vidíme o niekoľko rokov. Samozrejme, len tak sa dá budovať dobrý a dlhotrvajúci vzťah. Pretože, je možné, že naše ciele a plány sa budú líšiť od toho, čo chce druhá strana. Ale, všetky vaše plány do budúcnosti vôbec nemusíte rozprávať hneď pri prvom stretnutí. Pretože ak na niekoho vybalíte, že napríklad “nikdy nechcete mať deti”, alebo že “chcete mať svadbu skôr, než oslávite tridsiatku” hneď na prvom rande, môže z toho vzniknúť celkom trápna situácia plná nedorozumení a to úplne zbytočne. Áno, niektorí ľudia v tom chcú mať jasno, ale ak ste ešte len niekde na začiatku vzťahu, konverzácia o budúcnosti má ešte čas.

pexels.com

Hovoriť “Milujem ťa”

Ľuďom by sme mali hovoriť a dokazovať svoju lásku tak často, ako je to len možné. Veď nakoniec, prečo sme potom nažive? Aby sme tvorili lásku. No s tými dvomi slovami by sme určite mali počkať. Mali by byť iba pre toho, o kom sme si úplne istí, že ho milujeme. Preto, nechajte si tieto slová pre seba až dovtedy, kým naozaj nebudete pripravení. Častokrát sa nám však tieto slová dostávajú v inej podobe, cez rôzne skutky, a my ich úplne prehliadame. Vyjadriť lásku sa totižto dá aj inak. Preto dajte tomu čas, najmä ak ste ešte len niekde na začiatku. Pretože ak raz budú vyslovené, už niet cesty späť.

pexels.com

Pozri aj: 10 ZNAKOV, VĎAKA KTORÝM VIETE, ŽE S VAŠÍM VZŤAHOM NIE JE NIEČO V PORIADKU

psych.sk (Alexandra Geletová), thoughtcatalog.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov