Ľudské telo je jedným z najtajomnejších diel prírody. Ak hovoríme o ženskom tele, je ešte o čosi tajomnejšie.

Najmä pre mužov, ktorých nielenže priťahuje a vzrušuje, no je pre nich málo preskúmanou záhadou. A to dokonca aj vtedy, keď si myslia, že ho už dobre poznajú.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 13 zvláštností ženského tela pravdepodobne pozná každá žena, no pre väčšinu mužov sú úplnou novinkou…

1

Žiadna žena na svete nemá rovnako veľké obe prsia. Jeden z prsníkov je vždy väčší, než ten druhý. Pre pozorovateľa je to sotva badateľný rozdiel, no každá žena si ho na sebe určite už dávno všimla.

pexels.com

2

Podľa niektorých výskumov, atraktivita dieťaťa závisí aj od toho, čo jeho matka počas tehotenstva konzumuje a ako sa stravuje. Milé dámy, nepoužívajte tehotenstvo ako výhovorku pre to, aby ste mohli jesť čokoľvek, čo ste si predtým zakazovali.

3

Istá časť mozgu ženy, ktorá zodpovedá za vzrušenie počas milostného aktu, vykazuje podobnú aktivitu, keď žena premýšľa o jedle. Zvlášť o tom, na ktoré práve dostala chuť.

4

Na rozdiel od mužov, ženy dokážu mať viac orgazmov tesne po sebe. Žiaľ, je oveľa ťažšie ich dosiahnuť…

5

Páni, lezie vám na nervy, keď vaša polovička pri hádke vyťahuje veci spred niekoľkých mesiacov, o ktorých ani netušíte, že sa vôbec stali? Nuž, na svedomí to má ženská pamäť, ktorá oveľa lepšie ukladá spomienky na udalosti z minulosti, než pamäť mužov.

Unsplash.com/Daniel Apodaca

6

Štúdie dokázali, že zatiaľ čo muži počúvajú len ľavou stranou mozgu, ženy využívajú obe hemisféry. To v praxi vysvetľuje mnohé, že? Možno aj to, že ženy počujú aj to, čo ste nepovedali…

7

Evoluční psychológovia tvrdia, že ženy na mužoch považujú za atraktívne ich maskulínne črty a spoločenský status, zatiaľ čo muži preferujú skôr mladosť a fyzickú krásu.

8

Pravdepodobne už viete, že ženy žijú dlhšie, ako muži. Viete aj prečo? Podľa niektorých vedcov to spôsobuje zdravý životný štýl, ku ktorému inklinujú viac ženy, než muži. Iní zasa tvrdia, že ženské telo je vybavené lepšou imunitou a obranyschopnosťou, čo súvisí aj s tým, že ženy sú nositeľkami života. Nuž, posúďte sami, ako na takú chrípku reagujú ženy a ako muži…

9

Ženy staršie ako 40 rokov vo všeobecnosti dosiahnu orgazmus rýchlejšie, ako mladšie ženy.

10

Najväčšiu chuť na sex majú ženy počas leta, čo je dôsledok evolúcie a súvisí aj s vôňami. Napríklad, tým, že v lete nosíme menej oblečenia, lepšie cítime vzájomné telesné pachy, cez ktoré sa vylučujú aj hormóny, ktoré následne spôsobujú to, že nás niekto priťahuje.

Unsplash.com/Alexander Popov

11

Ženské vajíčko prežije po uvoľnení od 24 do 48 hodín. Mužské spermie majú životnosť minimálne 48 hodín.

12

Podľa evolučných psychológov ženy, ktoré užívajú antikoncepciu, môže byť vnímané ako menej atraktívne, pretože antikoncepčné látky znižujú vylučovanie hormónov zodpovedných za plodnosť, čo sa prejaví aj v prirodzenej vôni ženy. Tú muži podvedome berú do úvahy, keď hodnotia, do akej miery je pre nich žena príťažlivá.

13

Holenie si intímnych partií žiletkou je pre ženy nebezpečné – je spojené s prenosom infekčných pohlavných chorôb.

Prekvapení alebo ani nie? Dajte nám vedieť!

Pozri aj: Tabu prelomené: Toto je vysvetlenie toho, ako ženy v skutočnosti vnímajú sex

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov