Ďalší dôvod, prečo je neverbálna komunikácia dôležitejšia než tisíce vypovedaných slov...

Často sa nám stáva, že ak niekto nový vstúpi do nášho života, máme z neho zmiešané pocity. Páči sa nám? Alebo bude pre nás lepšie dať od neho ruky preč? Keď si nie sme istí našimi pocitmi, skúsme viac počúvať svoje telo. Prezradí nám oveľa viac, než si dokážeme predstaviť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ľudské telo je úžasný nástroj, ktorý však nikto z nás nevyužíva na maximum. Už neraz sa preukázali jeho fenomenálne schopnosti. Všetci sme už počuli príbehy o tom, keď človek v ohrození života dokázal vyvinúť nadľudskú silu. Telo si zapamätá všetko, dokonca vie o nás viac, než si uvedomujeme. Zaznamenáva sa v ňom každý stres, udalosť, myšlienka. A preto, ak vám nabudúce budú lietať v bruchu motýle, započúvajte sa do signálov vášho tela. Naozaj sa ho oplatí počúvať!

#1 Cítite v jeho prítomnosti príjemné teplo

Ak sa cítite dobre a po tele sa vám rozlieva príjemná vlna tepla, je to dobré znamenie. Máte šancu spolu vybudovať pevný vzťah.

#2 Cítite sa šťastne

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Šťastie je síce relatívny pojem, no každý z nás ho má šancu dosiahnuť. Pri tom, s kým sa vám oplatí vybudovať vzťah, sa budete jednoducho cítiť dobre. Nebudete sa musieť na nič hrať, budete šťastní a spoločne si budete užívať každý okamih. To je dobrý štart do budúcnosti, však?

#3 Motivuje vás

Nebudete mať chuť ostať na mieste. Správny človek vás bude motivovať k tomu, aby ste sa posunuli dopredu. Vie, že život, to je neustála práca na sebe. A vy sa nebudete chcieť zmeniť kvôli nemu, ale sami sa budete chcieť stať lepšou verziou samého seba. A to nikdy nie je na škodu.

#4 Môžete byť sami sebou

Nemusíte si pri stretnutí s týmto človekom nasadzovať žiadnu masku. Môžete byť sami sebou, bez pretvárky, ktorá by vás stála množstvo zbytočnej energie. A ten partner vás má rád presne takých, akí ste a nepotrebuje na vás nič meniť.

#5 Vonia vám jeho pot

Photo by Everton Vila on Unsplash

Nemyslíme ten dvojtýždňový, z ktorého budú štípať oči aj vašich susedov. Myslíme prirodzenú vôňu jeho tela. Už nejedna štúdia ukázala, že partneri si musia voňať. Je to znak toho, že medzi vami zafungovala chémia. Blahoželáme!

#6 Ste zdraví

Možno nad týmto bodom zdvihnete obočie. Čo majú sympatie spoločné so zdravím? Prekvapivo dosť. Ak vás partner má rád, bude mu záležať na tom, aby ste boli zdraví. A to obaja. Radšej si dáte niečo zdravé, než by ste sa mali pchať umelohmotnými potravinami. A ak náhodou ochoriete? Nevadí! Aspoň uvidíte, či sa vie (a chce) o vás starať!

#7 Počúvajte svoju intuíciu

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Ak ste s dobrým človekom, jednoznačne to budete cítiť. Prezradí vám to vaša intuícia, s ktorou v rôznej miere disponuje každý z nás. Ak však vo vás blikajú všetky kontrolky, je načase zatiahnuť ručnú brzdu. Nechcete predsa strácať čas s nesprávnym človekom!

#8 Cítite jeho bolesť

Ak si buchne koleno, nebude to samozrejme bolieť aj vás. Ale ak sa váš partner trápi, niekde na tele to pocítite aj vy ako určitý diskomfort. Všetko smeruje k jednému. Naozaj vám na ňom záleží.

#9 Sexuálne vás priťahuje

A to neskutočne. Doslova s ním chcete splynúť. A určite sa neviete dočkať, kedy nastane ten vzácny okamih!

#10 Rád/rada sa k nej/k nemu túlite

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

K tomu ani niet čo dodať. Túlime sa k tým, na ktorých nám záleží. To je predsa jasné!

#11 Cítite sa uvoľnene

Ak je celé vaše telo v napätí, je to znamenie, že niečo nie je v poriadku. Ak ste však uvoľnení, môžete partnerovi pokojne dôverovať.

#12 Chýba vám, keď nie ste spolu

Ak radi trávite čas s milovaným človekom, vaše telo doslova fyzicky reaguje na jeho neprítomnosť. Je pre vás ako droga, no tá, na ktorej môžete byť (v zdravej miere) závislí.

Naše telo sa oplatí počúvať. Často je tým najlepším poradcom!

Pozri aj: Toto by mal vedieť každý muž. Prečo ženy opúšťajú mužov, ktorých v skutočnosti milujú?

curiousmindmagazine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov