Každý človek je jedinečný. Psychológovia však neustále človeka ako takého študujú a objavujú nové a nové vzorce správania, ktoré môžu mať korene v našom detstve.

Rozhodli sme sa pripraviť pre vás článok o niektorých užitočných  psychologických trikoch. Možno budú mať pozitívny vplyv na vaše komunikačné schopnosti alebo vám len uľahčia život. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby ste zistili, či vás daná osoba má rada, vyberte si nejaké slovo. Vždy keď daná osoba toto slovo vysloví, usmejte sa a prikývnite. Ak vás teda daná osoba má rada, bude to slovo používať viackrát, a to len preto, aby znovu videla váš milý úsmev.

psychologicketriky1
huffingtonpost.com

Chcete, aby vaše slová brali ľudia vážne? Vždy, keď niečo poviete, dodajte, že vás to naučil otec alebo mama. Ľudia majú tendenciu sa domnievať, že rodičovské rady sú tie najlepšie.

Staňte sa majstrom v „kameň, papier, nožnice“. Tesne pred tým, ako máte ukázať svoj symbol na ruke, spýtajte sa priateľa nejakú bežnú otázku. Takmer každý ostane zaskočený a v poslednej chvíli ukáže nožnice.

psychologicketriky2
theblaze.com

Ak chcete, aby s vami ľudia súhlasili keď hovoríte, prikyvujte. Kývnutie znamená, že všetko, čo hovoríte, je pravda. Navyše podľa vzorov správania, ľudia oproti vám majú tendenciu prikyvovať s vami.

Aj vy si občas želáte, aby boli autobusy či metro ráno prázdne? Ak sa chcete „pretlačiť“ vozňom, použite tento jednoduchý trik. Pri kráčaní sa pozerajte rovno pred seba. Budete prekvapený, že sa vám ľudia budú odstupovať sami, aby ste mohli prejsť. V preplnených miestach máme tendenciu pozerať sa ľuďom do očí, aby sme vedeli, ktorým smerom idú. Keď zvolíme opačný postup, nebudeme do nikoho narážať.

Ak vám nejaká pesnička uviazla v hlave a neviete sa jej zbaviť, skúste prejsť na jej koniec. Náš mozog si najviac spomína na veci, ktoré neboli dokončené, aby nám neustále pripomína, že sme možno ešte niečo zabudli. Ak sa v piesni prepracujete na koniec je veľmi pravdepodobné, že ju konečne dostanete z hlavy.

psychologicketriky3
wallstreetinsanity.com

Ak máte pocit, že vás niekto sleduje a neustále pozoruje, zívnite si a poobzerajte sa. Je veľmi pravdepodobné, že daná osoba bude tiež zívať, pretože zívanie je veľmi nákazlivé.

Ak viete, že si s niekým budete podávať ruku, uistite sa, že bude dostatočne teplá. Teplé ruky podvedome podporujú priateľskú atmosféru, pričom studené ruky spôsobia pravý opak.

Chcete aby vaše deti jedli brokolicu? Spýtajte sa ich rovno, či chcú dve alebo štyri hlavičky brokolice namiesto toho, aby ste sa ich spýtali, či chcú brokolicu. Ich mozog sa pripraví na to, že budú jesť brokolicu a to na základe vlastného rozhodnutia. Tento trik môžete použiť aj pri iných potravinách.

psychologicketriky4
food.ndtv.com

Ak chcete dať priateľovi najavo, že ho pozorne počúvate, parafrázujte jeho slová. Osoba, ktorá sa s vami rozpráva, bude mať pocit, že ju naozaj pozorne počúvate.

Ak hľadáte niekoho, kto by vám pomohol, začínajte vetu so slovami: „Prosím, potrebujem tvoju pomoc..“ Ľudia nemajú radi, keď sa cítia previnilo, a to je aj dôvod, prečo neodmietnu a pomôžu vám.

Ak ste presvedčení, že vás daná osoba nemá rada, opýtajte sa, či si môžete požičať pero alebo ceruzku. Na jednej strane, ľudia neradi pomáhajú tým, ktorých nemajú radi, no na druhej strane je to tak malá láskavosť, že daný človek nebude môcť povedať nie. Nakoniec sám dôjde k záveru, že nie ste až taký zlý.

psychologicketriky5
ejobvacancy.com
psych.sk (Lucia M.), brightside.me
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov