Niekedy je odísť to najlepšie, čo môžete urobiť.

Každý vzťah je na začiatku krásny a láska je silná. Je plný vášne, milých slov, nežných dotykov, skrytých úsmevov a radosti. Bohužiaľ, niekedy sa po určitom čase toto kúzelné puto vytratí a vzťah sa začne pomaly, ale isto rozpadať. A niekedy, akokoľvek veľmi sa snažíte, aby to fungovalo, akokoľvek veľmi chcete, aby to fungovalo, niekedy je jednoducho lepšie nechať všetko tak a začať kráčať vlastnou cestou.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto je jedenásť signálov, ktoré vám hovoria, že presne to by ste mali urobiť aj vy.

#1 Už ste unavená z toho, že vo vzťahu sa snažíte iba vy

Na vzťah treba dvoch. Ak všetku prácu a všetku snahu vynakladá len jeden, hovoríme tu vôbec o vzťahu? Prvotná iniciatíva by nemala prichádzať vždy len a len od vás. Obaja ste rovnocenní partneri a preto by mal každý pracovať na vzťahu rovnako.

#2 V poslednom čase sa vám nepáči tá osoba, ktorou ste sa stali

Začínate o sebe pochybovať. Kvôli nemu. Začínate pochybovať o svojich názoroch či hodnotách. Kvôli nemu. Začínate robiť veci, ktoré ani nechcete. A to všetko opäť kvôli nemu. Jednoducho sa meníte na osobu, ktorú už ani nespoznávate.

#3 Máte pocit, že do ničoho sa mu nechce

Možno to v jednu chvíľu vyzerá ešte celkom nádejne, hovoríte si, že predsa len má tento vzťah budúcnosť, no vzápätí vás začne ignorovať, odstrkovať do úzadia a zrazu nemá na nič čas. Opäť, jednostranný vzťah sa udržiava ťažko.

unsplash.com

#4 Skúšate všetko možné a nič nefunguje

A potom prichádzajú na rad výčitky. Myslíte si, že je to kvôli vám. Že to vy sa málo snažíte, ste nezaujímavá a nudná. A tak sa začnete snažiť ešte viac. Skúšate to všetkými možnými prostriedkami a metódami. Ale, bez výsledku.

#5 Cítite, že vás berie za samozrejmosť

Už sa necítite tak výnimočne a špeciálne ako predtým. Naopak, tieto pocity teraz vystriedalo to, že vás váš partner berie za úplnú samozrejmosť. Prestáva si vás možno vážiť a nikdy vás nedocení.

#6 Máte pocit, že ste skôr záložný plán, než priorita

Vyzerá to tak, že ste mu dostatočne dobrá len vtedy, keď sa nudí. Keď ho všetci ostatní odmietli. Keď je opitý. Keď sa cíti osamotene. Perfektný záložný plán. Ale prioritou sa stávajú iní ľudia.

#7 Všetko, čo robíte, zostáva bez povšimnutia

Pohli by ste aj horami, len aby ste ho urobili šťastným. Denno-denne sa snažíte, prinášate obety a on si to len zriedkakedy vôbec všimne.

#8 Jednoducho máte pocit, že najlepšie bude, ak každý pôjde vlastnou cestou

Poznáte sa už nejaký ten čas. A teraz vidíte, že zostávať spolu je pre vás väčším trápením, než potešením. Už si viac nedokážete predstaviť spoločnú budúcnosť – a to najmä kvôli všetkým tým rozdielom, ktoré sa nahromadili. Jednoducho máte pocit, že najlepšie bude, ak budete kráčať oddelene.

unsplash.com

#9 Začínajú vás na to upozorňovať aj vaši priatelia či rodina

To, že si tieto drobnosti všímate vy, je jedna vec. Ale keď si to už všimlo aj okolie a neraz sa vás snažilo na to upozorniť, potom na tom naozaj niečo bude.

#10 Každú noc si idete oči vyplakať

Každú noc zaspávate so slzami v očiach. Viete, že ho na jednej strane veľmi milujete, no na druhej strane akoby on už nemiloval vás. Je to obrovská búrka, ktorá zúri vo vašom vnútri a vy netušíte, ako sa s tým vyrovnať.

#11 Niekde hlboko vo vnútri si uvedomujete, že si zaslúžite niečo lepšie

A nakoniec, vy poznáte svoje cenu. Nie ste slepá, vidíte, čo sa deje. A niekde tam vo vnútri seba si uvedomujete, že máte na viac. Zaslúžite si niečo oveľa lepšie, než to, čo sa vám deje teraz.

Pozri aj: Týchto 5 vecí by ste si mali uvedomiť ešte predtým, než sa zamilujete do muža, ktorý už má deti

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov