Zriedkakedy si môžeme vyberať, do koho sa zamilujeme. Ak sa však zamilujete do muža, ktorý je už otcom, nemusí to byť také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

V prvom rade treba mať na zreteli, že vo vzťahu nikdy nebudete úplne sami. Vždy budú medzi vami a ním jeho deti. Môžu vás spolu stmeliť, najmä svojou úprimnosťou či bezpodmienečnou láskou. Alebo to môže byť úplne naopak. Môžu zničiť všetko pekné, čo sa spolu pokúšate vystavať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predtým, než vhupnete do zväzku s mužom so záväzkami, mali by ste zvážiť týchto 5 vecí. Pomôžu vám vyhnúť sa prípadnému sklamaniu.

#1 Deti zaberú väčšinu jeho času

Photo by Juliane Liebermann on Unsplash

A s tým treba počítať. Váš nový partner si svoj voľný čas bude musieť vyhradiť nielen na vás, ale predovšetkým na deti. Ak ho však skutočne milujete, táto skutočnosť by pre vás nemala byť problémom. Čím má viac detí, tým viac času im bude venovať.

#2 Jeho deti budú buď zlatíčka, alebo čerti

Photo by Jared Sluyter on Unsplash

Deti vedia svoje správanie neraz dohnať do poriadneho extrému. Preto skôr, než začnete chodiť s novým partnerom, skúste si odsledovať, ako sa k nemu správajú jeho deti. Rešpektujú ho? Alebo jeho slovo nemá u nich nijakú váhu? To, akým je rodičom o ňom hovorí oveľa viac, než slová. A na nevychované správanie detí môžete nepekne doplatiť predovšetkým vy. Najmä ak ich otec nekriticky miluje a prepáči im akýkoľvek prehrešok.

#3 Môžete mať na výchovu opačný názor

Photo by Anita Peeples on Unsplash

Na tomto už pohoreli viaceré páry. Ak je jeden prívrženec benevolentnej výchovy, zatiaľčo druhý uprednostňuje autoritatívnu výchovu, v ktorej dieťaťu nedáva priestor na vlastný názor, tak pravdepodobne takýto vzťah nebude mať dlhé trvanie. Preto si vstup doňho treba poriadne rozmyslieť. Vždy sa predsa ľahšie vracia z kratšej cesty, však?

#4 Spoločné plány neraz narušia práve deti

Photo by hiva sharifi on Unsplash

Plánujete spoločný výlet či dovolenku? Nepísaným pravidlom býva, že vo chvíľach, keď to najmenej čakáte, s vysokou pravdepodobnosťou ochorie jedno z jeho detí. Alebo bude potrebovať súrnu pomoc od otca. A on je tu na to, aby pomáhal. V tom spočíva to naozajstné otcovstvo.

#5 Navždy bude spojený so svojou bývalou

Photo by Sascha Berner on Unsplash

Na záver ten najťažší bod. Nech mal vzťah so svojou bývalou akýkoľvek, vždy budú musieť spolu aspoň ako tak fungovať. Majú spolu jedného, prípadne viac potomkov. A kvôli nim nemôžu za minulosťou urobiť hrubú čiaru. Dokážete akceptovať, že jeho bývalá bude mať v jeho živote stále nejakú úlohu? Ak áno, blahoželáme vám. Práve ste dokázali, že svojho partnera skutočne milujete.

Pozri aj: Trvalo jej 10 rokov, kým pochopila. Táto žena sa podelila o to najväčšie poznanie, ktoré absolútne vystihuje podstatu všetkých vzťahov

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov