Ak by som sebe spred niekoľkých rokov mohla niečo povedať, pravdepodobne by to bolo toto.

Moje mladšie ja bolo úplne iné, než moje dnešné ja. Vlastne aj moje včerajšie ja bolo úplne iné, než moje dnešné ja. Všetky tie predchádzajúce verzie mňa samej boli úplne iné, ale predsa len mali niečo spoločné. A to síce to, že nevedeli toľko, čo viem dnes. Keby som však mala tú moc a mohla svojej verzii z minulosti niečo odkázať, niečo povedať, pravdepodobne by som jej povedala týchto desať vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nikdy nebudeš taká, ako ostatní. Ale to ti dáva priestor byť ešte lepšou.

Musíš sa s tým zmieriť. Nebudeš ako ostatní. Aj keby si veľmi chcela. Vždy budeš iná. Nebudeš medzi nich úplne zapadať. Vždy budeš tak trochu vytŕčať z radu. Ale nebuď kvôli tomu smutná. Pretože to, že nie si ako oni ti dáva príležitosť, aby si mohla byť ešte lepšou. Neboj sa ukázať, aká naozaj si. Neboj sa ukázať, čo je v tebe.

#2 Ktokoľvek ti povie, že na to nemáš, bude mať pravdepodobne pravdu. Ale aj napriek tomu to musíš aspoň vyskúšať.

Ľudia ťa budú podceňovať. Budú ti hovoriť, že na to nemáš. A vieš, čo je na tom najhoršie? Že pravdepodobne budú mať pravdu. A to je tá časť, kedy sa máš naštvať a povedať si: „Naozaj? Tak sa pozeraj!“ Ísť do toho a aspoň to vyskúšať. Možno sa ti to podarí a možno nie. Ale bude ťa to štvať menej, než keby si to vôbec neskúsila.

#3 Neexistuje talent, iba tvrdá práca. A keď začneš ešte dnes, o niekoľko rokov si poďakuješ.

Koľkokrát si to všetko odložila na zajtra? A dokedy chceš takto pokračovať? Prosím, zobuď sa. K úspechu vedie jediná cesta a nazýva sa „tvrdá práca“. Neexistujú žiadne skratky ani nič podobné. Ak niečo chceš, a chceš to veľmi, musíš na tom začať pracovať. A ak začneš pracovať ešte dnes, ešte teraz, presne v túto chvíľu, o niekoľko rokov si veľmi poďakuješ.

unsplash.com

#4 Neber tých, ktorých máš rada, ako samozrejmosť. Nebudú tu večne.

Ak máš niekoho rada, daj mu to najavo. Povedz mu to. Nájdi si každý deň trochu času na to, aby si mohla byť s ním. Neber ho za samozrejmosť. Nemysli si, že tu bude navždy. Pretože raz príde ten deň, keď už bude preč a potom bude neskoro.

#5 Ak niekto do tvojho života prišiel a odišiel, zrejme mu nebolo súdené zostať.

V tvojom živote sa vystrieda množstvo ľudí. Niektorí prídu a zostanú. Niektorí prídu a po čase odídu. Tak to jednoducho je. Nie každý je tu pre to, aby zostal. Niektorí ľudia prídu len preto, pretože sa máš čosi naučiť. Určitú životnú lekciu. A keď sa ti to podarí, je pre nich čas odísť.

#6 Prestaň sa už toľko trápiť. Na tých banalitách aj tak nebude o niekoľko rokov záležať.

Viem, že sa ideš teraz zblázniť kvôli mnohým veciam. Viem, že ťa to neskutočne trápi. Viem, že by si najradšej kričala a plakala. Ale ver mi, o pár rokov, čo o pár rokov, o pár dní, na tom všetkom už aj tak nebude záležať. Sú to banality, nad ktorými si nemusíš lámať hlavu. Proste to nechaj tak, nechaj to plávať.

#7 Snívaj vo veľkom. A buď odhodlaná urobiť všetko preto, aby si ten sen premenila na realitu.

Neuspokoj sa s málom. Maj veľké nároky. Neboj sa snívať vo veľkom, pretože chceš niečo vedieť? Nič na tomto svete nie je nemožné. Každý deň sa presviedčam o tom, že zázraky sa dejú, že sú skutočné. Takže nech už je tvoj sen akokoľvek šialený a akokoľvek veľký, je to dobre, neboj sa ho. Teraz už len nájdi v sebe to odhodlanie, aby si ho dotiahla do konca a premenila ho na realitu.

unsplash.com

#8 Nájdi spôsob, ako milovať samú seba. A potom ťa budú milovať aj ostatní.

Predtým, než ťa budú milovať všetci ostatní, musíš nájsť spôsob, ako milovať samú seba. Bude to ťažké, pretože nájsť si cestu sama k sebe je vždy ťažké. Ale uvidíš, akonáhle sa začneš mať rada, akonáhle začneš na sebe akceptovať všetky nedokonalosti, v tom momente budeš pripravená, aby ťa miloval aj celý svet.

#9 Kašli na to, čo si kto myslí. Choď za svojím srdcom, je to predsa tvoj život, nie ich.

Nenechaj sa ovplyvňovať názormi iných. Buď naklonená konštruktívnej kritike, ale nenechaj ostatných, nech ti diktujú celý život. Nech majú kontrolu nad celým tvojím životom. Vždy počúvaj svoje srdce a rozhoduj sa podľa seba. Netráp sa nad tým, čo si kto myslí, najdôležitejšie je, čo si myslíš ty.

#10 Konaj dobro, pretože dobro vždy zvíťazí. Všetko dobré, čo dáš, sa ti napokon mnohonásobne vráti.

A napokon, konaj dobro. Šír dobro ďalej do sveta. Buď dobro. Všetko urob s maximálnou láskou a pokorou. Dávaj veľa ale neočakávaj veľa. Áno, je to taký paradox, ale ver mi, všetko dobré, čo dáš, sa ti napokon mnohonásobne vráti.

Pozri aj: Otvorený list mužovi, ktorý si predo mnou objednal pikantný tuniakový šalát na čokoládovú šišku

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov