Foto: Photo by Naomi August on Unsplash

Ich odpovede sú naozaj rôznorodé.

Niektorí muži sa za svoje slzy hanbia, pretože si myslia, že sú prejavom slabosti. Opak je však pravdou a tá je taká, že slzám sa nebránia práveže tí najsilnejší muži. Len tí totiž dokážu dať voľný priechod svojim emóciám. Ako však muži vnímajú, keď vidia plakať ženu?

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď ženy plačú

Portál Your Tango sa na to opýtal 10 mužov a ich odpovede sa naozaj líšia. 

#1 “V tej chvíli odchádzam. Je to na mňa až priveľa emócií.”

#2 “Keď moja partnerka začne plakať počas hádky, príde mi to nefér. Veľmi dobre totiž vie, že vtedy sa na ňu viac nedokážem hnevať. A presne takto vyhrá každú jednu hádku.”

#3 “Nerád vidím moju manželku plakať, keď je zranená alebo naštvaná. Milujem však, keď plače, pretože je šťastná. Raz však plakala kvôli mne a vtedy som sa cítil ako tá najnižšia forma existencie v celom vesmíre. Už nikdy ju nechcem vidieť plakať kvôli niečomu, za čo môžem ja.”

#4 “Keď vidím nejakú ženu plakať, som smutný. Vždy sa vtedy snažím urobiť niečo preto, aby som ju rozveselil. Najprv ju ale nechám vyplakať sa, nech zo seba ten smútok dostane von. Keď sa cíti lepšie, snažím sa jej pomôcť vyriešiť jej problém.”

#5 “Je zábavné vidieť plakať krásnu ženu. Keď plače predo mnou, vôbec jej nepomôžem, len sledujem tú show a užívam si ju.”

Photo by Kat Jayne from Pexels

#6 “Naposledy som videl plakať svoju kolegyňu – keď sa dozvedela, že jej mama má rakovinu. Pracujeme spolu roky, no teraz som ju videl plakať po prvýkrát. Vôbec som nevedel, ako reagovať, cítil som sa bezmocne. Nakoniec som ju aspoň objal.”

#7 “Myslím si, že viaceré ženy využívajú plač ako manipulatívnu techniku.” 

#8 “Keď vidím ženu plakať, cítim sa smutne, hlúpo a nepoužiteľne – a to aj vtedy, keď za jej plač vôbec nemôžem.” 

#9 “Podľa nálady. Buď sa jej opýtam, ako jej môžem pomôcť, a urobím všetko preto, aby sa cítila lepšie, alebo sa v duchu sám seba pýtam, koľko bude táto epizóda trvať.”

#10 “Keď som bol mladší a videl som nejakú ženu plakať, okamžite som spanikáril. To sa už však zmenilo. Teraz sa ju snažím upokojiť a počkám, kým mi povie, ako jej môžem pomôcť.”

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov