Keď ste s niekým už nejaký ten piatok, neviete sa naňho pozerať s takým zaľúbením, ako to bolo na prvom rande, však? Cítite sa s ním však dobre, funguje vám to. No postupom času vzťah ide dole kopcom. Môžu za to drobné zlozvyky...

Všimli ste si, že niekedy sa s partnerom vieme pochytiť najmä pre úplné hlúposti? Hádame sa, kto má umyť riad, rozprávame len o sebe a celú svoju pozornosť sústredíme na odstránenie partnerových zlozvykov. To mu na sebavedomí nepridá, a preto, aby si obránil svoju hrdosť, začína robiť to isté. Začínajú sa kopiť drobné hádky a my nevieme za nič na svete prísť na to, čím to vlastne začalo. Dajte si pozor na týchto 10 (hlúpych) zlozvykov. Možno ich vo vzťahu robíte aj vy!

Článok pokračuje pod videom ↓

Prestali ste si holiť nohy, pretože máte frajera? Na oplátku on nemá problém chodiť pred vami vo vyťahanom tielku, ktoré mu ešte kedysi dávno darovala babička? To je len jeden z mnohých zlozvykov, ktoré pomaly ale isto zabíjajú každú romantiku.

#1 Nerozprávate sa o problémoch

Photo by Callie Morgan on Unsplash

Neznášate hádky, pretože ich považujete za zlyhanie. Tak preto, aby ste sa im vyhli, sa rozhodnete, že pre istotu sa vôbec nebudete o problémoch rozprávať, dúfajúc, že oni vymiznú. Ak si však nevykomunikujete určité veci, problémy sa budú kopiť. A ani jeden z vás z toho nebude mať radosť!

#2 Predstierate, že s partnerom súhlasíte

Jasné, že radi chodíte na návštevu k jeho mame. Súhlasíte aj s tým, že strávite víkendový pobyt niekde v poriadnej divočine, hoci sa neskutočne bojíte pavúkov. Ale aby bol pokoj, pre istotu mu prikyvujete takmer na všetko. Nevydržíte to však donekonečna. To vám garantujeme.

#3 Neustále si z neho robíte srandu

Vzájomné doťahovanie môže okoreniť váš vzťah. Robíte si srandu z partnera? Môže to byť zábavné. No len do chvíle, kým nezájdete až príliš ďaleko. Každá zábava sa môže časom zmeniť na urážku.

#4 Sústavné sťažovanie

Tak toto je asi jeden z najhorších zlozvykov. Ak sa neustále sťažujete, môže to ísť partnerovi poriadne na nervy. Raz za čas vlna negativity príde  na každého z nás. No ak sa v nej topíte a neviete nájsť v živote ani jeden pozitívny okamih, pre partnera to môže byť čoraz náročnejšie byť vo vzťahu s takým človekom.

#5 Protestné ticho

Photo by Nicholas Gercken on Unsplash

Pohádate sa? Stáva sa. No ak sa“odujete“ a nebudete sa s partnerom dva týždne rozprávať, veľmi mu tým ublížite. Je to váš spôsob, ako ho vytrestať, no v skutočnosti nikam nevedie.

#6 Robíte scény na verejnosti

Ste hysterka. Môže to byť aj naopak, aj muži sú schopní urobiť poriadnu scénu na verejnosti. Avšak nevyriešené konflikty by ste mali rozoberať doma. Keď periete špinavé prádlo v spoločnosti ostatných, verte, že to nemusí byť pre nich príjemné. A konieckoncov, ani pre vás a vášho partnera.

#7 Vôbec sa o seba nestaráte

Nemusí ísť zákonite len o fyzický vzhľad. Nie je nutné, aby ste po byte chodili v najnovšom outfite. Avšak mali by ste sa o seba starať. Ako fyzicky, tak aj psychicky. Venovať sa svojim záujmom, rozvíjať sa. Stagnujúci partner či partnerka nemusí byť bohviečo.

#8 Vyťahovanie starých krívd

Ak vám partner v minulosti ublížil alebo urobil nejaký prešľap, veľmi dobre si to zapamätáte. Budete sa tváriť, že ste mu odpustili, no nezabudnete starú krivdu vytiahnuť na svetlo božie pri každej možnej príležitosti.

#9 Rozprávate len polopravdy

Photo by Callie Morgan on Unsplash

Zamlčíte (ne)podstatné fakty, a to v nádeji, že sa o nich váš partner nedozvie? Klamstvo však do vzťahu nepatrí. Ak ukrývate naozaj niečo podstatné, partner sa to aj tak raz dozvie. A pre vás to nebude o nič ľahšie.

#10 Ste príliš zahľadení do seba

Vy ste stredobodom svojho života. Všetko sa točí okolo vás a partner je len váš doplnok? V tom prípade hrá vo vašom vzťahu prvé husle ego. A to môže byť veľmi ničivé. Vzťah je o dávaní a braní, nemal by sa sústrediť len na jedného človeka.

Ak ste u seba objavili nejaký zlozvyk, je potrebné na ňom popracovať. Veď nikto nechce, aby mu hlúposť zničila vzťah, však?

Pozri aj: Ak vám muž povie niektorú z týchto 10 vecí, utekajte, kade ľahšie

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov