Foto: Unsplash/Toa Heftiba

Láska vás môže prinútiť robiť hlúpe veci, napríklad budete prehliadať všetky červené vlajky a tolerovať toxické správanie.

Ak ste presvedčení, že ste zamilovaní, veríte, že existuje nádej na zmenu. Myslíte si, že ako čas plynie, neúcta, s ktorou ten druhý s vami zaobchádzal, sa vytratí a človek, ktorý si vás teraz neváži, uvidí vašu skutočnú hodnotu a bude vás zrazu zbožňovať. Zmena, po ktorej tak zúfalo túžite, bohužiaľ nikdy nepríde. Portál I Heart Intelligence uvádza 6 vecí, ktoré by ste vo vzťahu nemali nikdy tolerovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Žijeme vo svete, kde sa toxické správanie normalizuje.

Byť obeťou nerešpektovania partnera sa považuje za typické. Mnoho ľudí verí, že je to len časť vzostupov a pádov vzťahu. Ale nemohli byť ďalej od pravdy. Nikdy by ste nemali znášať niekoho toxicitu. Bez ohľadu na to, ako veľmi si myslíte, že milujete určitú osobu, ak sa k vám bude správať zle, mali by ste sa tomu postaviť. Zaslúžite si byť milovaný správne. Najprv sa však musíte naučiť, že dopúšťať sa zlého zaobchádzania je niečo, čo by ste nikdy nemali robiť.

Foto: Pexels/Liza Summer

Tu je 6 vecí, ktoré by ste nikdy nemali tolerovať:

#1 Nikdy sa nezmierujte s klamstvami.

Možno si myslíte, že jedna malá lož je neškodná. Čo sa však stane, ak sa klamstvá nahromadia a vy neviete, čomu by ste mali veriť? Ak niekto zneužíva vašu dôveru tým, že sa vás pokúša manipulovať, radšej odíďte. Pretože ak sa rozhodnete zostať napriek klamstvu, nakoniec začnete spochybňovať celú svoju realitu.

#2 Nikdy sa nestrácajte vo vzťahu.

Strata seba samého vo vzťahu znamená nechať partnera zvíťaziť a mať kontrolu nad tým, kým ste. Ak niekomu dovolíte zmeniť vašu osobnosť tak, ako mu to vyhovuje, prinúti vás to stratiť vašu identitu. Bez ohľadu na to, aké sú vaše city k tejto osobe skutočné, vzdať sa seba samého je niečo, čo by ste nikdy nemali urobiť.

Foto: Unsplash/
Eric Ward

#3 Nikdy nenechajte vaše chyby definovať, kto ste.

Ste ľudská bytosť, čo znamená, že robíte chyby, rovnako ako každý jeden človek na tejto planéte. Ale uvedomili ste si svoju chybu, ospravedlnili ste sa za vaše činy a išli ste ďalej. V takom prípade by ste nemali nikomu dovoliť, aby vás rozobral a neustále vás obviňoval za veci, za ktoré ste už dávno zaplatili.

#4 Nikdy sa nehanbite za to, odkiaľ pochádzate.

Vaša minulosť je to, čo z vás urobilo osobu, ktorou ste dnes. Ľudia, s ktorými ste sa zvykli stretávať, ohromne prispeli k vašej morálke a viere. Miesto, kde ste vyrastali, vám poskytlo neoceniteľné životné lekcie, ktoré vás previedli do konca vašich dní. Preto by ste nikdy nemali nikomu dovoliť spochybňovať osobu, ktorou ste kedysi boli.

Foto: Unsplash/Mehrpouya H

#5 Nikdy nedovoľte, aby vás niekto brzdil.

Niektorí ľudia by urobili čokoľvek, aby si vás nechali pre seba, aby vás mohli ovládať. Dokonca by sa pokúsili rozdrviť vaše sny a zadržať vás od vašich životných cieľov. Nikdy by ste ich však nemali nechať nútiť vás, aby ste sa vzdali budúcnosti, o ktorej viete, že si ju zaslúžite.

#6 Nikdy nerobte veci, ktoré nechcete.

Ak vás niekto núti robiť veci, s ktorými nesúhlasíte, potom nie sú jeho úmysly ani zďaleka čisté. Namiesto toho, aby ste im nechali kontrolu nad vašimi činmi, postavte sa preto pevne na zem a odmietajte nasledovať ich vedenie. Nikto, kto sa o vás stará, vás nikdy neprinúti urobiť niečo, čo by nezodpovedalo vašim morálnym hodnotám alebo by mohlo ublížiť vašim pocitom.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov