Ak zmeníte spôsob myslenia, potom budete schopní zmeniť aj celý svoj život.

Možno máte pocit, že ste sa v živote zasekli na určitom mieste a nie a nie sa pohnúť. Nuž, dôvodov, prečo je to tak, môže byť rozhodne niekoľko. A jedným z nich je práve aj to, že sa zameriavate na to, čo nechcete, namiesto toho, aby ste sa zameriavali na úplne iné veci, ako napríklad na to, čo chcete. Ak túto vec pochopíte, potom budete schopní takmer všetkého.

Článok pokračuje pod videom ↓

Existuje jedno veľmi staré tvrdenie, ktoré znie:

Propagujte to, čo milujete, namiesto toho, aby ste útočili na to, čo sa vám nepáči.

Nielenže je to oveľa lepší spôsob ako existovať, taktiež je to pravdepodobne jedna z mála vecí, ktorá vám dopomôže k úspechu.

A niektorí ľudia si to uvedomili. Tí druhí sa v živote zasekli na jednom mieste a nemôžu sa pohnúť.

Keď sú ľudia so svojím životom nespokojní, zvyčajne sa zameriavajú najmä na to, ako sa nechcú cítiť. Na to, čo nechcú mať. No mentálne silní ľudia už dávno pochopili, že zmena prichádza práve vtedy, keď sa rozhodnete postaviť úplne nové mesto z ničoho, namiesto toho, aby ste ho začali stavať na ruinách toho, čo už raz padlo.

A teda aj zmena vo vašom živote nepríde vtedy, keď sa budete sústrediť na to, čoho chcete mať menej, ale vtedy, keď sa začnete zaujímať o to, čo to môže nahradiť.

unsplash.com

Predstavte si napríklad, že vám niekto povie, aby ste za žiadnych okolností nemysleli na veľkého slona. Čo sa stane? No celkom určite budete myslieť práve na toho veľkého slona. Jediný spôsob, ako naňho nemyslieť je ten, že budete myslieť na niečo iné.

Takže aj pokiaľ ide o reálny život, prestaňte sa sústrediť na to, čoho chcete menej. Začnite sa sústrediť na to, čoho chcete viac.

A zistiť to, čo v živote naozaj chcete, sa dá jedine cez nepohodlie, nie cez túžbu. Musíte identifikovať presný opak vášho najväčšieho strachu a vašich najväčších obáv. To je ten váš pravý sen.

Namiesto toho, aby ste neustále mysleli na to, ako veľmi chcete schudnúť, ako veľmi chcete zhodiť tie kilogramy, skúste sa zameriavať na to, aby ste v živote mali viac zdravých jedál, viac pohybu či viac pozitívnych myšlienok o sebe samom. Ak to urobíte takýmto spôsobom, uvidíte, že váha sa už o seba postará.

Namiesto toho, aby ste neustále mysleli na to, ako sa vyhrabať z toho dlhu, myslite na to, ako docieliť väčšiu finančnú slobodu, väčšiu pružnosť či mieru myslenia. A uvidíte, že nakoniec sa aj ten dlh vyrieši.

unsplash.com

Nemôžete očakávať, že sa začnú diať zázraky a magické veci, keď sa budete neustále zameriavať jedine na to, čo nechcete. Takto to jednoducho nefunguje.

Všetko spočíva v pochopení toho, že vaše nepohodlie je tieňovou stránkou vašej najväčšej túžby.

Ak chcete nižšiu váhu, v skutočnosti chcete len viac zdravia či krajšiu postavu. Ak chcete menej dlhov, chcete viac stability. Ak chcete menej úzkosti, chcete viac pokoja. A až keď sa zameriate na pozitívnu stránku transformácie vášho života, až vtedy ju budete schopní naozaj dosiahnuť.

Vytesnite zlé myšlienky z hlavy a nahraďte ich inými. Nezameriavajte sa na to, čo nechcete, ale zamerajte sa na to, čo chcete.

Pozri aj: Aká najväčšia prekážka vás v živote čaká? Zistite to podľa vášho znamenia

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov