Kto z nás by nepoznal Linkin Park? Piesne ako Numb či In The End azda netreba pripomínať žiadnemu milovníkovi hudby. Včera sa však Chester Bennington rozhodol natrvalo opustiť tento svet...

Čo ho viedlo k tomuto rozhodnutiu, ostáva stále len v rovine špekulácie. V Chesterovi bolo však skutočne niečo viac. Nebol len povrchnou hviezdou, ktorá by nemala svoj názor. Mal za sebou búrlivú minulosť a vo svojej mysli ukrýval svojich vlastných démonov, ktorí sa z času na čas dostali na povrch. Prečítajte si 15najznámejších citátov od tohto jedinečného umelca, ktoré vám odkryjú jeho vnútorný svet…

Článok pokračuje pod videom ↓

Tak sa zdá, že čím je človek slávnejší a má okolo seba viac ľudí, tým sa v skutočnosti cíti viac opustení. V umeleckom svete môžeme nájsť viacero takýchto príkladov. Amy Whinehouse, Jim Morrison či Kurt Cobain. To je len malá vzorka umelcov, ktorí sa cítili v dave osamelo. Toto je 15 citátov Chestera Benningtona, na ktoré svet nikdy nezabudne.

#1 Už ako dieťa som chcel byť rockovou hviezdou. Bol to môj detský sen. Každému som to vravel, keď sa ma pýtali, čím budem, keď vyrastiem.


#2 Opísať niekomu, ako znie hudba, je to isté, akoby ste mali vysvetliť slepému, čo to znamená vidieť.


#3 Pri písaní neustále myslím len na samého seba, pretože je to jediná skúsenosť, ktorú dokážem opísať. Síce nevidím presný odraz samého seba v každej tvári v publiku, ale viem, že moje piesne majú pre nich hodnotu, a práve na to sú fanúšikovia.


#4 Nepijem. Rozhodol sa, že budem triezvy. Pil som viac než šesť rokov, ale už nechcem byť zase tým človekom.


#5 Keby som sa držal v úzadí, ubližoval by som tým predovšetkým sám sebe.


#6 Snažíš sa neustále sám sebe niečo dokázať. Dokonca aj vtedy, keď sa ti to už podarilo.


#7 Radšej hráme pre malé publikum. Ale keď prídu za nami ľudia, aby si nás vypočuli, nemáme to srdce ich odmietnuť.


#8 Nie je nič „cool“ na tom, keď sa z vás stane alkoholik.


#9 Som navonok silný, ale nie neustále. Nikdy som nebol dokonalý, ale ani vy nie ste takí.


#10 Ak sa budete báť toho, že vám ľudia ublížia, pretože sa bojíte žiť, v skutočnosti nikdy nebudete naozaj žiť.


#11 Keď nás život zavedie do slepej uličky, jediné, čo nám môže pomôcť, je láska.


#12  Si na svete úplne sám. S miliónmi duší, ktoré sa pohybujú stále dokola, uväznení v nezdravých a nečistých snoch. Neruš ich teda výkrikom do ticha, keď každý z nich spí.


#13 Čo je to najhoršie, čo som ukradol? Pravdepodobne kúsok ľudských životov. Vtedy, keď som plytval ich drahocenným časom, alebo som im ublížil. Najhoršie je okradnúť ľudí o čas. Ten im nemôžeš vrátiť späť.


#14 Niektoré deti majú z domova a zo školy silné depresie. Až také, že sa chcú zabiť. Deje sa to všade vo svete – deti sa v skutočnosti nechcú zabiť, ale nikto nerozumie, ako veľmi im bol ublížené, až si nakoniec pretnú žily žiletkou.


#15 Už sa nemôžem vrátiť späť, zašiel som už príliš ďaleko. Držím sa a svoje jazvy milujem!

azquotes, brainyquote
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov