Tučniak obrovský obýva výlučne Antarktídu a ide o najväčší druh tučniaka na tomto najchladnejšom a najsuchšom kontinente sveta. Jeden však svoj domov opustil. Zaznamenali ho v Austrálii.
správy od nás budete mať ako prví.
Nevedia, ako sa dostal do Austrálie
Ako informuje STVR na základe oddelenia pre biologickú rozmanitosť a ochranu prírody štátu Západná Austrália, dospelý samec sa objavil na pláži v meste Denmark. To leží asi 3 500 kilometrov severne od jeho prirodzeného domova.
Expertka Západoaustrálskej univerzity Belinda Cannell pripomenula, že v minulosti bolo niekoľko tučniakov obrovských zaznamenaných na Novom Zélande, prečo sa však tučniak vydal až do Denmarku, netuší.
Happy Friday news story… the globe-trotting Antarctic emperor penguin who washed up over 6000km away in Western Australia, in a world first, is now in good hands on the road to recovery. Excellent vision from the @Science_DBCA here 🐧 pic.twitter.com/ROCNLgnWyG
— Christopher Tan (@christophert77) November 8, 2024
Podľa rehabilitačného pracovníka pre morské vtáky tučniak meria jeden meter a pôvodne vážil 23 kilogramov, pričom zdravý samec môže vážiť až 45 kilogramov. Aktuálne sa oňho stará tak, aby dokázal prežiť v austrálskej klíme – postrekuje ho chladnou vodnou hmlou.
Čo bude s tučniakom ďalej, zatiaľ nie je isté.
Prešli sme netradičný chodník v Lúčkach na Liptove: Vedie k umeleckým lavičkám aj altánku s výhľadom na hory
Piť začal v 14, na odvykačky minul 7 miliónov dolárov. Matthew Perry umrel pred 3 rokmi, Netflix zverejnil dokument
Prečo sa ženy cítia vinné, keď nezvládnu všetko? Psychologička vysvetľuje, kde sa berie neviditeľná záťaž
Bol jedným z najvplyvnejších vodcov 20. storočia: Pak Čong-hui zakázal dlhé vlasy. Stvoril ázijského tigra

















Nahlásiť chybu v článku