Zdá sa, že psychológ konečne našil odpoveď na otázku, ktorá sa zdala byť neriešiteľnou.

Všetci dobre poznáme tie stavy kedy je v našom živote všetko v poriadku a sme šťastní, ale napriek tomu sa nám na tvári zjaví zlosť, tvrdohlavosť, ba dokonca aj truc. V dôsledku týchto prejavov, ktoré sa odohrávajú v našom vnútri, reagujeme na svoje okolie podráždene, nahnevane a vcelku veľmi negatívne. Nastanú konflikty, ktorým by bolo možné predísť, keby sme sa v istých situáciách zachovali trochu múdrejšie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite ste už od svojich priateliek neraz počuli aký hlúpy, či nezodpovedný je ich muž. Tieto negatívne názory a slová, ktoré boli povedané v afekte vás môžu do istej miery veľmi ovplyvniť. Po takýchto slovách začínate aj vy samé uvažovať nejak takto: Je môj muž azda rovnaký? Iba v niektorých prípadoch však tieto výroky riešite sami. Častejšie sa totiž stáva, že ste na svojho partnera podráždené či frustrované, a to bez toho aby vám k tomu dal akýkoľvek dôvod.

Šťastie

Psychológ Michael Labkovsky si je istý, že ak žena vidí na mužoch iba negatívne vlastnosti, mala by určite prehodnotiť svoj postoj. Zhromaždili sme pre vás sedem tipov, ako mať lepší prístup k rodine, k vzťahom, k osobným problémom, ale aj k celému životu.

Cesta ku šťastiu začína u vás

Aj vy určite poznáte niekoľko žien, ktorým z diaľky závidíte. Vidíte ich, ako sa neustále usmievajú, ako pozitívne hovoria o svojom manželovi, práci, o deťoch, ktoré im do života dodávajú energiu a lásku. Pokiaľ týmto ženám závidíte, mali by ste sa od nich čo to naučiť. Vnímanie okolia a citové rozpoloženie sú dva hlavné zdroje vašej pozitívnej energie a dobrej nálady. Naučte sa byť vyrovnaná a tešte sa z maličkostí – sami uvidíte, ako veľmi sa zmení váš postoj k životu.

pexels.com

Ženy nepotrebujú okolo seba desiatky mužov

Na rozdiel od všeobecného tvrdenia, že ženy chcú a potrebujú sex rovnako ako muži, psychológ Michael Labkovsky tvrdí úplný opak. Ženy dokážu byť s jedným partnerom niekoľko rokov, a to bez toho, aby mali záujem či myšlienky na iného muža. Je to preto, že pokiaľ sa vo vzťahu cítia šťastné, milované a pociťujú z partnerovej strany bezpečie a istotu, nemajú potrebu vyhľadávať iných partnerov. Ak ste so svojim partnerom nespokojná, rozprávajte sa. Komunikácia je v medziľudských vzťahoch najdôležitejšia a inak to nie je ani pri milostných vzťahoch. Skúste zobrať iniciatívu do svojich rúk.

Veľa vecí závisí od vášho zmýšľania

Rôzne štatistiky tvrdia, že na svete sú ľudia, ktorí sa často rozvádzajú a znova uzatvárajú manželstvo. Tvrdia však ale aj to, že je čím ďalej tým viac ľudí, ktorý sa do manželstva nehrnú a partnera si vyberajú aj niekoľko rokov. Všetko je to vo vašej mysli. Ak si neviete vybrať partnera, aj keď ste už dosiahli vek 40, hľadajte chybu nie len vo vašom okolí, ale aj v sebe. Občas postačí zmeniť svoj postoj čo i len o 1% a život sa vám na nepoznanie zmení.

Vnímanie žien

Slovenskí muži sú podľa výskumov psychicky leniví. Veľakrát sme sa už stretli s tým, že sme sa s partnerom rozišli kvôli tomu, že sme u neho nenašli pochopenie, či vzájomné porozumenie. Je to preto, že systém je od nepamäti nastavený tak, že partnerka supluje rolu matky, čo sa týka nie len domácnosti. Ak sa takto vo vzťahu cítite aj vy, znovu tu platí pravidlo komunikácie. Pokiaľ ste vo vzťahu nespokojná, porozprávajte sa o tom so svojím partnerom. Jeden rozhovor totiž dokáže vzťah nie len zachrániť, ale ho aj posilniť.

pixabay.com

Žiadne normy neexistujú

Pokiaľ cítite v partnerskom vzťahu šťastie, lásku, istotu a pocit slobody zároveň, ste šťastnejší ako veľké percento ľudí na svete. Mnoho ľudí sa totiž vo vzťahu cíti stiesnene a nešťastne. Samota neprospieva nikomu, človek je tvor, ktorý sa jednoducho potrebuje pohybovať v spoločnosti a v prítomnosti iných ľudí. Ak sa však vo vzťahu s partnerom cítite stiesnene, skúste to zmeniť a komunikovať. Neexistuje totiž žiadna norma, podľa ktorej je dané, ako sa máte vo vzťahu cítiť, musíte na to prísť len vy sami.

Šťastie spočíva z veľkej časti v našej psychike

Harmónia kompromisov je mýtus. Ak chcete byť skutočne šťastní a sami so sebou spokojní, nemali by ste brať v úvahu ústupky. Pohodová harmonická atmosféra víťazí v rodine len vtedy, keď sú obaja partneri spokojní. Práca, deti, manželstvo – to všetko sú veci, ktoré vám na šťastí uberajú, ale aj pridávajú. Pokiaľ sa neviete s partnerom dohodnúť, urobte kompromis, ale obaja. Keď bude robiť kompromis vždy len jedna strana, nikdy to nemôže dopadnúť dobre. Myslite na šťastie nie len svojho partnera, ale najmä na to svoje.

Vzťahy nie sú všetko

Ak máte rodinu a prácu zároveň, určite ste už niekedy mali pocit, akoby bola rodina vaše druhé zamestnanie. Ak sa takto cítite, svoj postoj jednoznačne prehodnoťte. Rodina ani partnerský vzťah by nemal byť braný ako práca. Nie len, že to neprospieva vášmu vzťahu, ale ani vášmu vnútornému šťastiu a harmónií.

pexels.com

Šťastie je veľmi pohyblivé a niekedy sa nám môže zdať, že sa nám otočilo chrbtom. Pravdou však je, že to, či sme šťastní alebo nešťastní si určujeme len my sami. Naučte sa nájsť v každej situácií alebo skúsenosti pozitívum. Ak sa touto jednoduchou radou budete riadiť, sami uvidíte, ako rýchlo sa váš postoj zmení k lepšiemu. Každý sme predsa strojcom svojho šťastia, mali by ste preto začať v prvom rade od seba. Keď sa budete cítiť šťastní vy, aj váš život vám bude pripadať krajší a farebnejší.

Pozri aj: 3 FRÁZY, KTORÉ RÝCHLO NEUTRALIZUJÚ AKÚKOĽVEK KRITIKU

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc 
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov