Ktorá farbu najradšej nosíte vy? Viete, čo o vás prezrádza?

Keď sa pozriete do svojho šatníka, pravdepodobne si všimnete, že jedna farba sa tam objavuje častejšie, než ostatné. Má to jednoduché, ale dôležité vysvetlenie. Vaša obľúbená farba je odrazom vašich najvnútornejších myšlienok a vašej osobnosti. Na našu voľbu oblečenia môžu mať samozrejme vplyv aj faktory ako počasie, vek, nálada, sezóna, či súčasné módne trendy. Aj napriek tomu nás to však vždy ťahá k tej jednej farbe, ktorú nosíme najradšej. Toto o nás teda hovoria jednotlivé farby nášho oblečenia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Červená

brightside.me

Červená je vzrušujúca farba, ktorá má výrazný vplyv na mozog, čo pomáha zvyšovať krvný tlak a urýchliť pulz a dýchanie. Vaša záľuba v nosení červených vecí znamená, že ste cieľavedomý alebo možno až agresívny človek. Ste zvyknutý vždy vykročiť smerom vpred bez strachu a vždy ste pripravený na to, aby ste skúšali nové – aj tie najpodivnejšie veci. Vždy sa snažíte dosiahnuť presne to, o čom snívate a nič sa vám nepostaví do cesty. Ste vášnivý a temperamentný.

Tmavomodrá

brightside.me

Ak radi nosíte túto farbu, pravdepodobne ste tichá osoba, ktorá sa zriedkavo usmeje. Môže trvať celú večnosť, kým si ľudia získajú vašu dôveru. No na druhej strane, ľudia vám dôverujú okamžite, pretože tmavomodrá farba má za následok zníženie krvného tlaku, srdcovej frekvencie a dýchania. Je pravdepodobné, že ste harmonická osoba, ktorá zvláda stres. Ste si istý svojimi vlastnými schopnosťami a môžete dobre spolupracovať s ostatnými.

Biela

brightside.me

Uprednostňovanie bielej je znakom toho, že cítite absolútnu slobodu a veríte, že svet je plný možností bez akýchkoľvek prekážok. Biela je veľmi neutrálna farba, ktorá nikoho neurazí a dokonca môže byť atraktívna pre všetkých.

Fialová

brightside.me

Fialová je mix červenej a modrej farby. Práve preto je osoba obľubujúca túto farbu „zmesou“ vášne a pokojného uvažovania, emócii a sebaovládania. Je stelesnením rozmanitej a nepredvídateľnej osobnosti. Hľadáte ľudí, ktorí by vás nejakým spôsobom zaujali a vy sami na nich pôsobíte istou dávkou šarmu.

Ružová

brightside.me

Ružová je jemná farba vytvárajúca pocit láskavosti a sentimentality. Ide o mix červenej a bielej, teda táto osoba predstavuje pokoj a slobodu, ktorá sa mieša s divokou vášňou. Ak obľubujete ružovú, pravdepodobne pri sebe neustále potrebujete človeka, ktorý by vo vás vyvolal pocit pokoja.

Zelená

brightside.me

Osoba, ktorá má najradšej zelenú, je zvyčajne pre ostatných záhadou. Zelená je často znakom pocitu nadradenosti, autority a sily človeka. Chcete sa páčiť, hľadáte uznanie a snažíte sa vyhnúť vplyvu iných.

Žltá

brightside.me

Ste pokojný, prívetivý človek, ktorý miluje život a má zmysel pre humor. Hľadáte slobobu a neobmedzené šťastie. Naopak, osoba ktorá žltú farbu striktne odmieta,  má pocit prázdnoty, cíti sa izolovane a veľakrát podráždene.

Svetlomodrá

brightside.me

Táto farba je znamením toho, že ste bezstarostná a veselá osoba. Takýto človek neočakáva od druhých nič, nedráždi ľudí okolo seba a nájde si miesto prakticky v každej skupinke ľudí.

Hnedá

brightside.me

Ste zvyknutý robiť veci takým spôsobom, ktorý vám dáva zmysel, a ktorý sa zdá byť racionálny a rozumný. Vyhýbate sa náhleniu a obľubujete pokoj či ticho. Na druhej strane, ľudia, ktorí odmietajú nosiť hnedú farbu často hľadajú zmysel pre skutočnú individualitu.

Sivá

brightside.me

Sivú si často vyberajú tí, ktorí nechcú vyčnievať alebo na seba upozorňovať, či chcú zostať nenápadní. Sivá je najneutrálnejšia farba. Ani svetlá, ani tmavá. Môže slúžiť ako ideálne pozadie pre iné farby.

Čierna

brightside.me

Čierna je farba úplnej zrelosti, luxusu a elegancie. V čiernej farbe vyzerá výborne každý. Jej časté uprednostňovanie je však znakom toho, že máte nejaké tajomstvá, o ktoré sa nemôžete s nikým podeliť.

Pozri aj: TEST: Vyberte si strom, ktorý vás zaujme najviac a prečítajte si, čo prezrádza o vašom charaktere

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov