Ste so svojím partnerom len kvôli tomu, ako vyzerá, alebo je váš vzťah založený na láske?

Láska a túžba dokážu byť veľmi mätúce. „Chtíč“, to je tá euforická a vzrušujúca fáza vo vzťahu, ktorú si mnohí veľmi často mýlia s láskou. Ak ku žiadostivosti ešte pridáme sexuálnu príťažlivosť, vôbec sa nemusíme čudovať, že sme z toho zmätení a nevieme, či to, čo cítime, je skutočné. To však neznamená, že sexuálna príťažlivosť sa nakoniec nemôže zmeniť na niečo dlhodobé, ale je dobré poznať rozdiel. Tu je deväť vecí, na ktoré treba dávať pozor, ak chcete zistiť, či ste do niekoho skutočne zamilovaní, alebo ide iba o túžbu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Netrávite spolu žiaden čas

Ak sa chcete s druhou osobou len bozkávať alebo mať s ňou sex a jediná vec, na ktorú sa tešíte, keď ste spolu je cesta do spálne, tak potom nemusí ísť o ozajstnú lásku. Ak nechcete tráviť s druhou osobou čas, ak ju nechcete spoznať (chcete spoznať len jej telo), tak je dosť pravdepodobné, že nie ste naozaj zamilovaní.

Vzťah si len predstavujete

Fantázia môže zohrávať veľmi dôležitú úlohu, najmä vo vzťahoch, ktoré sú založené len na sexe. Môže sa vám totiž stať, že vy si váš vzťah predstavujete ako dokonalý a plný lásky, no vaše predstavy sú na míle vzdialené od reality. Opäť, túžba a láska sú dve odlišné veci.

pexels.com

Nedostatok emocionálneho spojenia

Môžete mať s danou osobou naozaj dobrý sexuálny život, ale to nemusí znamenať, že ste spojení na emocionálnej alebo intímnej úrovni. Súčasťou tohto spojenia je aj rozhovor. Ak nemáte s partnerom záujem o rozhovory, je to ďalšie znamenie túžby a nie lásky. Keď niekoho milujete, mali by ste byť podporovaní a schopní vyjadriť svoje potreby

Zameriavate sa iba na fyzický vzhľad

Fyzická príťažlivosť je určite dôležitá v každom jednom vzťahu. Aj keď to nechceme pripustiť, to, ako náš partner vyzerá, zohráva veľkú úlohu pri jeho výbere. Ale ak vás stále zaujímajú len jeho/jej plné pery či pekný zadok a nechcete človeka spoznať aj zvnútra, potom len ťažko môžeme hovoriť o láske.

Nezaujímate sa o stretnutie s jeho/jej rodinou

Keď niekoho naozaj milujete a záleží vám na ňom, záleží vám aj na ľuďom v jeho okolí. To zahŕňa kolegov, priateľov či rodinu. Väčšina ľudí chce zdieľať existenciu svojho vzťahu a partnera s ostatnými, nie ich držať v utajení.

Ich prítomnosť vás znervózňuje

Ak sa v prítomnosti vášho partnera cítite nervózne, určite to nie je dobré znamenie. Vaše podvedomie vás upozorňuje na to, že váš partner možno nepredstavuje to, čo ste chceli, ale všetko ste to dokázali kvôli sexu ignorovať. Odložte na chvíľu sexuálnu príťažlivosť a opýtajte sa sami seba, či ste s tou správnou osobou.

pexels.com

Váš najlepší priateľ ich neznáša

Ak máte naozaj úprimných priateľov, ktorým môžete veriť, veľmi ľahko sa môžete opýtať na ich názor. Samozrejme, aj oni sa môžu mýliť a dôležité je, čo cítite v prvom rade vy. No skúste si vypočuť všetky dôvody, prečo vaši priatelia nemajú radi vášho partnera, možno vám to otvorí oči.

Dávate si veľký pozor na prípadne tehotenstvo

Samozrejme, že aj vo vzťahoch založených na láske existuje množstvo dôvodov, prečo si partneri dávajú pozor na tehotenstvo. No ak ste s niekým iba z túžby, nie z lásky, hlboko v sebe viete, že nechcete byť matkou alebo otcom dieťaťa a preto robíte všetky možné opatrenia.

Nedokážete si predstaviť spoločnú budúcnosť

Ak si nemáte problém pred svojím partnerom strhnúť šaty, ale naopak si nedokážete predstaviť spoločnú budúcnosť, potom je jasné, na čom je založený váš vzťah. Byť vo vzťahu len pre sex však nie je nevyhnutne zlá vec, ak je to to, čo chcete. Ale najprv si musíte vyjasniť, čo je to, čo si naozaj želáte.

pexels.com

Pozri aj: Nájdi si muža, pri ktorom sa budeš cítiť výnimočná, nie zbytočná

romper
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov