pexels.com

Nie je to jednoduché, ale aj za takéto veci by sme mali byť v živote vďační.

Je jednoduché byť za niečo vďačný, ak je všetko dobre a ide to tak, ako má. Je jednoduché byť vďačný za veci, ktoré vám do života prinášajú radosť. No život nám často hádže pod nohy polená, je plný trápenia a bolesti. Ale je to presne o tom. Musíme sa naučiť byť vďační aj za takéto dni, aj za takéto chvíle. Nie je to vôbec jednoduché, no keď sa na veci pozriete z opačnej strany, zistíte, že je v tom určitá logika a krása.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Odmietnutia na pracovných pohovoroch

Byť odmietnutý a nedostať sa do zamestnania môže byť naozaj zložité, najmä ak doslova celé vaše živobytie závisí od toho, aby ste tú prácu dostali. Ale dokáže vás to naučiť mnoho lekcií. Napríklad to, že musíte siahnuť až na úplne dno svojich síl, aby ste v sebe prebudili to najlepšie z najlepšieho. A napokon, každé odmietnutie je svojím spôsobom dobré, pretože život sa vám snaží naznačiť, že toto zamestnanie a táto cesta nie sú pre vás.

unsplash.com

#2 Odmietnutia v osobnom živote

Akékoľvek odmietnutia, ktoré v živote dostávate, môžu byť poriadne bolestivé – či už sú to odmietnutia od ľudí alebo odmietnutia vašich nápadov či návrhov. Cítite sa, akoby ste neboli dostatočne dobrí, akoby všetko, čo robíte, bolo zle. Ale aj za takéto odmietnutia musíte byť vďační, pretože vás učia nájsť v sebe silu, o ktorej ste ani nevedeli, že existuje.

#3 Zlomené srdcia

Rozchody sú zložité. Niekedy môžu poriadne bolieť. Ale tak, ako všetko zlé, aj ony sú v našom živote potrebné na to, aby sme napokon uvideli to dobré. Rozchod vás naučí vážiť si samého seba, uveriť v samého seba a uveriť v svoje kvality. Naučí vás to odísť od ľudí, ktorí vám len zbytočne ubližujú, naučí vás to, že aj vy ste osoba hodná lásky, ktorú môže niekto milovať.

#4 Všetky prípady, kedy ste sa vzdali

Určite ste to už minimálne tisíckrát počuli: nikdy sa nevzdávaj. No, ľahšie sa to hovorí, než naozaj vykonáva a výsledok je taký, že ste sa v živote vzdali už mnohokrát. Neznie to príjemne, ale je to tak. No aj za všetky prípady, kedy ste sa v živote vzdali, by ste mali byť vďační. Možno ste si uvedomili, že tak či tak to nie je pre vás, možno ste počas tej cesty zistili, že chcete vlastne niečo celkom iné.

unsplash.com

#5 Neúspechy

„Neúspech“ je len relatívny pojem. Možno to vo vašich očiach vyzerá ako neúspech, zlyhanie na plnej čiare, no v skutočnosti nič také neexistuje. Ak aj ste neuspeli, no dokázali ste sa zo svojich chýb poučiť a zobrať si patričnú lekciu, potom to rozhodne nie je neúspech.

#6 Výchova

Možno nenávidíte to, ako ste boli vychovaní. Možno dokonca nenávidíte to, kto vás vychoval. Možno to boli práve oni, kto vo vás zabíjal všetky vaše vášne a sny. No je to niečo, za čo by ste mali byť tiež vďační. Keď už naozaj pre nič iné, tak aspoň preto, že teraz viete, čoho sa máte pri výchove vlastných detí vyvarovať.

#7 Smrť blízkeho

Nikto z nás nechce, aby naši blízki zomierali. Aby nás opustili. Chceli by sme ich mať navždy pri sebe. Ale až takéto chvíle nás nútia zamyslieť sa nad tým, aký je život krátky. Zamyslieť sa nad tým, že by sme mali tráviť viac času s tými, na ktorých nám záleží. Pretože nikdy nevieme, kedy príde ten koniec.

unsplash.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov