Foto: Photo by Tan Danh from Pexels

Aj keď to znie zvláštne, niekedy nedostať to, čo najviac chceme, je oveľa lepšie, než keby sme to dostali.

V našom živote je mnoho vecí, po ktorých túžime, ktoré chceme, no nie vždy ich dostaneme. Potom sme z toho väčšinou smutní či dokonca nazlostení a nevieme si to vysvetliť. Ale je dôležité si uvedomiť, že niekedy nedostať to, čo tak veľmi chceme, je obrovskou výhodou. Prečo?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Pretože môžeme dostať niečo ešte oveľa lepšie

Možno to, čo chceme, nám nie je súdené, pretože to pre nás nie je dostatočne veľké. Možno si zaslúžime niečo oveľa lepšie a oveľa väčšie. Lenže to by sme nikdy nezistili, ak by sme sa uspokojili s málom. Preto je dôležité veriť načasovaniu vášho života.

#2 Pretože to nie je pre nás

Ak niečo síce chceme, no nemôžeme to mať, potom nám to pravdepodobne nikdy nebolo určené. Je ťažké sa zmieriť s takýmto tvrdením, no je to tak. Život má pre nás možno iné plány a do rúk nám dá iné veci.

unsplash.com

#3 Pretože by nám to mohlo svojím spôsobom ublížiť

Niekedy nedostať to, čo chceme, je obrovskou výhodou. Možno to síce chceme, ale mohlo by nám to svojím spôsobom nejako ublížiť. Každý predsa túži po tej najväčšej ruži v záhrade, no nikto nevidí jej tŕne. A keď to teda nedostaneme, možno nás práve osud uchránil od obrovskej bolesti.

#4 Pretože nás to učí pokore

Každý by určite chcel mať hneď to, čo si len zmyslí. Ale jednou z najväčších kvalít človeka je práve pokora. A to, že niekedy isté veci nedostaneme, z nás robí lepších a pokornejších ľudí.

#5 Pretože nás to učí viac si vážiť to, čo už máme

Často nedokážeme oceniť veci, ktoré už máme. Nevážime si momenty, ľudí a jednoducho všetko v našom živote. Možno by sme sa mali naučiť chcieť menej, ale viac si užívať to, čo už nám bolo dané.

unsplash.com

#6 Pretože to možno ani vôbec nechceme

Ďalším z dôvodov môže byť aj ten, že hoc si myslíme, že niečo chceme, zdanie môže klamať. Ide len o nejaký chvíľkový stav, ktorý nás čoskoro prejde a potom budeme ľutovať. Pretože až keď sa započúvate do tlkotu vlastného srdca, možno až potom zistíte, že mnoho vecí vlastne ani nechcete.

#7 Pretože nám to dá patričnú lekciu

Niekedy niečo nedostať a padnúť na tvár nám dokáže v živote uštedriť patričnú lekciu. A tá lekcia tu je na to, aby sme sa z nej poučili. A možno sa to bude opakovať až dovtedy, kým si to konečne neuvedomíme.

#8 Pretože si musíme uvedomiť, že nemôžeme mať všetko

Ľudia chcú veľa. Viac, než sami potrebujú. Ale existuje jeden nepísaný zákon, ktorý hovorí, že nemôžeme mať všetko. No vôbec to nemusí byť zlé.

pexels.com

#9 Pretože by nám to bolo len na príťaž

Predstavte si, že kráčate prírodou a uvidíte nádhernú skalu. Tak nádhernú, akú ste jakživ nevideli. Ihneď ju začnete chcieť, a tak si ju zoberiete. No skala je veľmi ťažká a po čase vám začne byť skôr na príťaž, než na osoh. A tak to je aj s inými vecami v živote. Možno ich nedostaneme práve preto, pretože by nás zbytočne ťahali dole – nie hore.

#10 Pretože na to ešte nie sme pripravení

Možno to, čo chceme, sme ešte nedostali, pretože na to nie sme pripravení. Opäť, je dôležité veriť načasovaniu vo vašom živote. Vždy sa všetko udeje a stane v pravý čas a práve vtedy, keď sa to má stať.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov