Foto: pexels.com

Možno to znie nechutne, ale tieto veci naozaj napomáhajú vášmu vzťahu.

Zatiaľ čo väčšinou vynakladáme obrovské úsilie na to, aby sme pred naším partnerom vyzerali čo najatraktívnejšie, vedci tvrdia, že niektoré „nechutné“ veci môžu byť pre nás  a pre náš vzťah veľmi prospešné. Prdenie, pot či nepríjemný dych určite nie sú typické predstavy o romantike, no môžu vyzdvihnúť iné naše kvality, ako napríklad láskavosť či zmysel pre humor.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štúdie dokazujú, že ľudia vnímajú fyzický vzhľad ako luxus, no osobnostné rysy ako nevyhnutnosť. Čiže môžete byť akokoľvek fyzicky atraktívni, ak vám chýba láskavosť či iné nie povahové črty, potom sa to nedá ničím nahradiť.

#1 Byť spotený

Možno to znie veľmi odpudzujúco, no podľa vedcov prísť domov z posilňovne alebo po dlhom dni úplne spotený je vlastne svojím spôsobom dobré. Mnoho ľudí sa nemôže vystáť, ak si ihneď nedajú sprchu, no mali by ste vedieť, že tento pach pôsobí (údajne) na vášho partnera atraktívne. Je to kvôli feromónom, ktoré vychádzajú z potu a hrajú veľkú úlohu v tom, do koho sa zamilujeme.

#2 Ranný dych

Vedci tvrdia, že nemožno získať skutočnú imunitu vo vzťahu bez toho, aby ste nevideli tú pravú tvár vášho partnera a on uvidel vašu. Čo sa pod tým myslí? Staré pyžamo, rozťahané tričká, žiaden make-up a podobne. A rozhodne k tomu patrí aj ranný dych. Opäť, nie je to práve najpríťažlivejšia vec, no takto sa buduje intimita vo vzťahu, a to následne vedie k zvýšeniu vášne.

pexels.com

#3 Močenie s otvorenými dverami

Mnoho ľudí považuje kúpeľňu za najvyššiu súkromnú svätyňu. Úplnú oázu pokoja. No je vedecky dokázané, že každý pár môže mať nejaké benefity už iba z toho, že nechá pootvorené dvere. Alebo v tých prvých štádiách minimálne odomknuté. Znamená to totiž hlboký zmysel pre dôveru a bezpečnosť.

#4 Bozkávanie s cesnakovým dychom

Akokoľvek zvláštne to znie, bozkávanie partnera, zatiaľ čo vám z úst bude cítiť cesnak, môže byť cestou k budovaniu intimity a dôvery. Podľa štúdií je vôňa cesnaku pre telo skutočne atraktívna, a tým pádom napomáha k zblíženiu.

#5 Kašľanie a kýchanie

Výskumy ukazujú, že pre zdravý vzťah musia existovať dve dôležité veci: láskavosť a súcit. A ako ich lepšie ukázať a prejaviť, než keď je niekto chorý? Ak jeden z vás kašle, kýcha, je mu zle alebo zápasí s alergiami, to, ako na to zareaguje ten druhý, je veľmi dôležité. Je to dokonca zlomový moment v každom vzťahu. Mali by ste sa navzájom podporovať, uvariť vývar či podávať vreckovky.

pexels.com

#6 Grganie a prdenie

Ak sa cítite vo vzťahu dostatočne pohodlne, komfortne a ak medzi vami panuje ozajstná dôvera, potom nemáte čo skrývať. A platí to aj o grganí či prdoch. Pre mnohých je to vrchol nechutnosti, no ak ste v správnom vzťahu, potom tieto veci nepredstavujú žiaden problém.

#7 Jedenie mastných jedál s rukami

Zabudnite na základne pravidlá jedenia pri stole. Nie je nič atraktívnejšie ako osoba, ktorá šťastne a pohodlne je pred svojím partnerom. Ak sa vo vzťahu dostanete do bodu, kedy nemáte problém ukázať, že ste len obyčajné ľudské bytosti, potom si môžete byť istí, že intímnosť je u vás na vysokej úrovni, a ste si so svojím partnerom naozaj blízki.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov