Poznáme to od detstva. Už pri sfukovaní sviečok na torte nám rodičia hovorili, že nemáme nikomu prezrádzať, čo sme si želali, pretože sa nám to nesplní. Tak sa zdá, že je to skutočne tak...

Všetci máme svoje sny, túžby a chceme niečo dosiahnuť. No naozaj by sme si ich mali nechať pre seba. Máme k tomu hneď niekoľko dôvodov…

Článok pokračuje pod videom ↓

Kamila sa už od detstva túžila stať cukrárkou. Túžila vypekať torty pre celú rozvetvenú rodinu. No keď to povedala mame, tá sa okamžite pustila do vyratúvania dôvodov, prečo má na to zabudnúť. Cukrárka predsa zarába žalostne málo, v rodine už pečie teta Eva a ak chce Kamila, aby z nej niečo bolo, mala by ísť určite na gymnázium. To jej dá k dobru ešte štyri roky na rozmyslenie. Kamilina mama verila, že zatiaľ jej dcéra úplne zabudne na svoj sen. No nebolo to tak.

Kamila síce vyštudovala gymnázium a začala študovať matematiku, no sekla s ňou už po prvom semestri. Navzdory názoru vševediacej mamy sa zbalila a odišla do Anglicka. Tam si spravila zopár kurzov u špičkových cukrárov a dnes je z nej úspešná podnikateľka. Jej dobroty ľudia milujú. Sama priznáva, že keby nezavesila celému svetu na nos, čím chce byť, možno že by sa jej podarilo uskutočniť svoj sen skôr a nemusela by naň ísť poriadnou okľukou.

Prečo by sme teda nemali okoliu prezrádzať naše sny?

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Prečo by sme mali držať naše sny a túžby v tajnosti

V prvom rade kvôli negativite okolitých ľudí. A to vrátane našich milovaných priateľov či rodiny. Nemusia nám chcieť hneď zle, ale niekedy nás dokážu v dobrej viere poriadne zneistiť. Chcú nás pripraviť na „desivú realitu,“ ale v skutočnosti nás odvracajú od našich snov.

Keď sa s niekým delíme o naše myšlienky, na podvedomej úrovni očakávame potvrdenie nášho názoru či voľby. Akoby sme čakali, že nám dá niekto tichý súhlas. Ale stojí nás to zbytočne veľa energie. Robme preto kroky, ktoré sú potrebné na dosiahnutie cieľa, ale to, kvôli čomu to robíme, si radšej nechajme pre seba. Sústreďme sa skôr na pozitívne afirmácie či vizualizáciu. Svet nie je také zlé miesto, ako sa nám snaží nahovoriť táto spoločnosť.

Ak chcete zdieľať svoje sny, skúste sa obrátiť na ľudí, s ktorými máte podobnú víziu. Môžete ich objaviť aj na internete. Pretože vy potrebujete počuť, ako sa to dá a nie pravý opak. Veľa snov zbytočne stroskotalo práve na pochybnostiach vychádzajúcich z okolia a „zaručených radách, prečo sa to nedá“. A tak miesto toho, aby ste mali vlastnú kaviareň, trápite sa v nevetranej kancelárii s tabuľkami, ktoré vás vôbec nebavia.

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Ak vám niekto začne hovoriť, ako sa to nedá, nereagujte, ani nezačnite argumentovať. Iba vás to zneistí a druhú stranu s najväčšou pravdepodobnosťou vôbec nepresvedčíte. Ostaňte pokojní. V mysli si držte svoj sen, ale neunáhlite sa. Ste presne tam, kde máte byť. Preto sa nenechajte zneistiť. Držíme vám palce!

Pozri aj: Toto je 7 typov ľudí, ktorí sa tvária ako vaši priatelia, no v skutočnosti sú presným opakom

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov