Foto: unsplash.com

Dávajte si pozor, komu dôverujete.

Veľmi milí ľudia sú tak milí a zlatí, až je to nákazlivé. Sú k nám predsa tak dobrí, že by sme im dokázali uveriť čokoľvek, dokonca aj to, že dva a dva je päť. No prehnaná milosť je často len zásterkou manipulácie, ktorú s obľubou využívajú všetci falošní ľudia. A preto by ste rozhodne mali byť pozorní, komu dôverujete a akých ľudí okolo seba máte. Nie je totiž všetko zlato, čo sa blyští.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Tapoos uverejnil hneď 5 dôvodov, prečo by ste až prehnane milým ľuďom nemali za žiadnych okolností dôverovať.

#1 Ľudia svoju milosť len predstierajú

Je obrovský rozdiel medzi tým, ak je niekto milý, pretože je naozaj dobrák od kosti, alebo ak je niekto milý, pretože niečo potrebuje a toto je jeho spôsob, ako vás zmanipulovať. Niekedy nie je jednoduché rozoznať, o ktorého človeka sa jedná, no mali by ste si dávať pozor. Mnoho ľudí svoju milosť len predstiera, aby dosiahli to, čo chcú.

#2 Byť milý ešte neznamená byť lojálny

To, že je k vám niekto milý, ešte neznamená, že k vám bude aj lojálny. Vedci uskutočnili experiment, v rámci ktorého mali účastníci hrať strategickú hru, vyjednávať a tvoriť spojenectvá na základe svojich diplomatických zručností. Ukázalo sa, že u ľudí, ktorí boli až príliš milí, je vyššia pravdepodobnosť, že následne svojich spojencov podrazia a oklamú. Takže dávajte pozor, komu vo vašom okolí dôverujete.

unsplash.com

#3 Zrada väčšinou nosí úsmev

Pekné slová a úsmevy môžu byť nebezpečnejšie, než samotná vojna. Výskumy naznačujú a psychológovia varujú, že zrada nosí úsmev. Čo to vlastne znamená? Ak k vám niekto začne byť až príliš milý a neobyčajne zdvorilý, potom by ste mu rozhodne nemali hneď skočiť na lep a mali by ste byť trochu obozretnejší.

#4 Zrada sa dá vycítiť aj na základe náhlych zmien

Ak niekto voči vám náhle zmení svoju rétoriku, potom možno predvídať blížiacu sa zradu. Človek vám môže klamať do očí, podrážať vám nohy a ubližovať vám a zároveň sa aj tváriť, že je vaším najlepším priateľom. Áno, nie je jednoduché ovládať sa a neustále byť v strehu, no dôvera je veľmi krehká vec a mali by ste s ňou nakladať veľmi opatrne.

#5 Nie všetky úsmevy sú pravé

Nie je úsmev ako úsmev. Mnohé z nich vôbec nie sú pravé, ale naopak, plné faloše. A preto vždy, za každých okolností, dôverujte svojmu inštinktu. Keď vám našepkáva, že niečo nie je v poriadku, potom by to pre vás malo byť znamenie. Prehnaná milosť je forma manipulácie, s ktorou sa stretávame každý deň, ale neobťažujeme sa všímať si ju. No je dobré si pamätať, že veci nie sú vždy také, aké sa zdajú byť. A milý človek ešte nemusí byť dobrý človek.

unsplash.com
tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov