Všetko zlé je na niečo dobré. Rovnako to platí aj na ľudí vo vašom živote.

Každý z nás sa už určite stretol s mnohými ľuďmi, ktorí sa ani nedajú definovať nijak inak, než zlí, hlúpi či zákerní. Možno vám takíto zlí ľudia priniesli do života mnoho smútku a utrpenia a vy určite preklínate ten deň, kedy ste ich spoznali. No viete čo? V prvom rade hlavu hore. V druhom rade, pozrite sa na to z inej stránky. Pozrite sa na nich ako na ľudí, za ktorých ste vďační, pretože nebyť ich, nikdy by ste sa nenaučili toľko vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Sú pre vás skvelým príkladom – skvelým príkladom toho, akým človekom nechcete byť

Teraz už viem, že každý zlý človek, ktorý prišiel do môjho života, bol vlastne môj vzor. Skvelý príklad. Skvelý príklad toho, akým človekom nikdy v živote nechcem byť. Akým človekom sa nikdy v živote nechcem stať. Pretože ak by som taká bola, neviem, ako by som dokázala sama so sebou žiť. Vždy, keď si spomeniem na toho daného človeka a vždy, keď si spomeniem, čo by asi urobil v jednotlivých situáciách, viem, že ja to zo zásady musím urobiť inak. Viem, že keď nechcem byť ako on, potom to jednoducho musím urobiť inak.

#2 Môžete sa poučiť z jeho chýb

Každý zlý človek, asi ako každý človek, sa určite dopustil mnohých chýb. Väčšinou si to však on sám neuvedomuje, no vy áno. Vy tie chyby vidíte. Ale čo je ešte podstatnejšie, môžete to využiť vo svoj prospech a z jeho chýb sa poučiť. Môžete sa tomu vyvarovať tým, že nebudete kráčať v jeho šľapajách. Ako už bolo spomínané vyššie, je pre vás skvelým príkladom, ako to nerobiť.

unsplash.com

#3 Dozviete sa o sebe nové veci, na ktorých môžete zapracovať

Zlý človek je jednoducho taký, neustále vám bude predhadzovať pred oči všetky vaše zlé vlastnosti, všetky zlé veci, ktoré ste kedy urobili. Nejdem takýchto ľudí vôbec obhajovať, no z istej časti je to dobré, pretože opäť to môžete využiť vo svoj vlastný prospech. Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne. Možno nie všetko, čo proti vám má je tak celkom pravda, ale za zamyslenie to stojí. A samozrejme, ak sa z toho dokážete poučiť, ak na sebe dokážete zapracovať, nakoniec sa stane to, že vy budete oveľa lepším človekom, pretože sa kritiky nebojíte.

#4 Dá vám životnú lekciu, ktorá vás posunie jedine vpred

Každý zlý človek vám v živote uštedrí nejakú lekciu. Možno sa z nej budete spamätávať naozaj dlho, možno vás smútok neopustí naozaj dlhý čas, možno budete trpieť veľa dní. Ale jedno je isté, vy z toho nakoniec vyjdete ako víťaz. Každá táto životná lekcia vás posunie vpred a vy budete o čosi múdrejší. A vedzte, že bez toho zlého človeka by táto zmena a sebarozvoj nenastali.

#5 Každý zlý človek vás prinúti veriť v dobro v ostatných

Možno sa pýtate, ako. Možno si hovoríte, že práve vďaka nemu vidíte, akí dokážu byť ľudia podlí a zákerní. Aké hyeny sa z nich dokážu stať. Ako veľmi je ľudstvo skazené. A máte pravdu, to tiež. No práve vďaka všetkým zlým ľuďom si viac začnete vážiť tých dobrých. Práve vďaka tým zlým začnete viac oceňovať a viac si všímať dobré vlastnosti na tých ostatných. A budete veriť, že možno stále pre nás, ľudí, existuje nádej a nič ešte nie je stratené. Ale čo je najpodstatnejšie, začnete si to všímať aj na sebe. Zrazu sa vo vás niečo zlomí a aj vy budete chcieť byť tým dobrým človekom, pretože svet takých potrebuje.

unsplash.com

Pozri aj: 8 životných pravidiel, ktorými sa riadia hlúpi ľudia

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov