Psychopata môžete spoznať aj podľa výberu jeho slov.

Ak sa poriadne započúvate do toho, čo vám niekto hovorí, po prečítaní tohto článku zostanete možno veľmi nepríjemne prekvapení. Vedcom sa totiž podarilo zistiť, ktoré slová používajú psychopati 2x častejšie, než normálni ľudia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno vás to prekvapí, ale ľudia so sklonmi k psychopatii alebo ľudia, ktorí už psychopatiou trpia, používajú až 2 x častejšie ako normálni ľudia slová súvisiace s nasledovnými témami:

  • jedlo
  • sex
  • peniaze

Tiež ste zostali zhrození, pretože ide o vaše obľúbené témy? Nebojte sa, zistenia vedcov majú aj pokračovanie, po ktorom sa vám možno uľaví.

Súčasne sa totiž podarilo zistiť, že psychopati takmer vôbec nehovoria o nasledovných témach:

  • rodina
  • náboženstvo
  • sociálne potreby
pxhere.com

Ako teda môžete vidieť, výber ich slov a tém len odzrkadľuje ich nadmernú sebeckosť, bezohľadnosť a emocionálnu “plochosť”.

A ako vedci k týmto záverom došli? Podrobne analyzovali rozhovory a výpovede vrahov. Jedna skupina vrahov však bola súčasne psychopatmi, zatiaľčo druhá skupina vrahov psychopatiou netrpela.

Každý kriminálnik dostal za úlohu rozprávať o čine, ktorý spáchal. Okrem častého používania slov súvisiacich s vyššie spomenutými témami jedlo, sex a peniaze si vedci taktiež všimli, že psychopati veľmi často používali slová ako “pretože”, “od” (ako časový údaj) a “takže”.

Ukázalo sa však zároveň aj to, že väčšina psychopatov oplývala rečníckym talentom a ich rečový prejav bol oveľa plynulejší.

Spomenuli ste si pri čítaní týchto riadkov na niekoho zo svojho okolia?

Pozri aj: Psychopat David Parker Ray a jeho Škatuľa na hranie: Takto prezýval svoju dodávku, v ktorej mučil a znásilňoval 50 žien

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov