Tento muž údajne umučil a zabil až 50 žien.

Na svoje odporné zločiny využíval zvukotesnú dodávku, do ktorej lákal obete. Jednou z nich bola len 22-ročná Cynthia Vigil. 19. marca 1999 sa k nej priblížil na parkovisku. Tvrdil, že je policajt a zatýka ju za prostitúciu. Nasadil jej putá a donútil ju nastúpiť do dodávky, ktorú prezýval „škatuľa na hranie“.

Článok pokračuje pod videom ↓

Raya vychovával jeho dedko ale vídal aj otca, ktorý ho bil. Ako dieťa bol hanblivý, ostatné deti ho preto šikanovali, čo ho napokon dohnalo k drogám a alkoholu. Slúžil v armáde a bol štyrikrát ženatý.

Keď Ray chytil Cynthiu, pripútal ju ku gynekologickému kreslu a nasledujúce tri dni ju mučil a opakovane znásilňoval. Svoje skutky nevykonával sám – v ohavnostiach mu pomáhala jeho priateľka Cindy Hendy. Aby toho nebolo málo, celé mučenie si Ray nahrával na videokazety. Raya a jeho partnerku musela oslovovať „pane“ a „pani“ a nesmela prehovoriť ako prvá, ak ju k tomu nevyzvali. Okrem toho jej detailne vysvetlil, ako ju bude mučiť a znásilňovať.

youtube.com

Vigilová mučenie prežila vďaka šťastnej náhode. Raz, keď Ray odišiel do práce, nechal kľúče od pút na neďalekom stole a Cindy tiež odišla z miestnosti. Cynthia využila príležitosť a uvoľnila sa z pút. V úteku sa jej Cindy pokúsila zabrániť, Cynthia ju však bodla do krku sekáčikom na ľad. Z dodávky vybehla nahá, len s obojkom na krku a v putách. V zúfalstve zaklopala na najbližšie dvere, majiteľ okamžite zavolal políciu a Ray so Cindy skončili v rukách polície. Neskôr Cynthia v jednom z rozhovorov prezradila, že Ray hovoril, ako keby to, čo robil jej, nerobil prvýkrát. Tvrdil jej, že už nikdy neuvidí svoju rodinu a zabije ju tak, ako zabil aj tie ostatné.

Po zatknutí polícia prehľadala jeho dodávku aj dom a z toho, čo našli, boli znechutení. Nad gynekologickým kreslom v dodávke bolo pripevnené zrkadlo, aby sa obete mohli pozerať na to, čo im Ray robí. Okrem toho bola dodávka vybavená rôznymi erotickými pomôckami, lekárskym vybavením ale aj pílami a reťazami. Na stenách mal pripevnené detailné nákresy, aby videl, ako obeti spôsobiť čo najväčšiu bolesť. V dodávke našli aj záznam, na ktorom Ray mučil inú ženu.

youtube.com

Po odhalení Rayovej identity sa postupne začali hlásiť ďalšie ženy, ktorým ublížil. Angelica Montano priznala, že si išla k Rayovi niečo požičať, on ju však nadrogoval, znásilnil, mučil a napokon ju nechal na ceste v púšti. Aby si obete nemohli spomenúť na neho a na to, čo im urobil, využíval drogy, ktoré spôsobujú stratu pamäte.

Keď už boli obete dve, Cindy sa vyľakala a začala hovoriť. Ukázalo sa, že v zločinoch mu pomáhala nie len ona, ale aj jeho dcéra Glenda a rodinný priateľ Dennis Roy Yancy. Ten sa priznal, že v roku 1997 zaškrtil ženu, ktorú niekoľko dní znásilňovali a mučili Ray s dcérou. Kvôli drogám a nižšiemu socioekonomickému statusu neraz rodiny ani polícia ženám neverili. Manžel jednej z obetí si myslel, že ho manželka podviedla. Neveril jej, že bola znásilnená  a požiadal o rozvod.

youtube.com

Za všetky spáchané zločiny bol napokon Ray odsúdený na 224 rokov väzenia. Jeho dcéra si mala odsedieť 9 rokov a jeho priateľka Cindy dostala 36 rokov. Yancy bol odsúdený na 11 rokov. V roku 2011 ho prepustili, po 3 mesiacoch však porušil podmienku a vo väzení pobudne do roku 2021. David Parker Ray však zomrel v roku 2002 na infarkt, len tri roky po tom, čo nastúpil na výkon trestu. Oficiálne bol odsúdený v troch prípadoch vrážd, našli sa však dôkazy o tom, že mučil, znásilnil a zabil vyše 50 žien. Telá niektorých neboli nikdy nájdené, polícia však pátranie nevzdáva.

Pozri aj: Tienidlo z ľudskej hlavy či opasok z bradaviek. Ed Gein bol vrah a nekrofil, ktorý si z ľudí vyrábal nábytok a oblečenie

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov