Foto: Photo by llucams from Pexels

Tri fázy lásky, ktorými si prechádza každý muž.

„Milujem ťa.“ Tieto zázračné slová dokážu prevrátiť život každého úplne naruby. Zrazu akoby sa všetko zmenilo. Svet je akýsi krajší, priestor okolo vás akýsi tesnejší a elektrické výboje silnejšie. Vzťah sa náhle posúva na vyšší level a začína sa vyvíjať. A rovnako sa tak trochu meníme aj my. Ak je niekto zamilovaný, prechádza si určitými fázami. A toto sú 3 štádia muža, ktorý práve prežíva takéto pobláznenie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako vyzerajú?

Prvá fáza: Nadšenie

Nezvyčajný a vzrušujúci pocit. Presne taký, akoby ste prvýkrát vo svojom živote boli konečne pochopení, a odteraz môžete slobodne žiť. Akoby ste videli tie najtmavšie a najsvetlejšie odtiene teplého modrého Karibiku, akoby vás unášali vlny, akoby vami prešlo tisíc voltov šťastia. Taká je prvá fáza, nadšenie.

Všetko je zábavné a nové. Tancujete, smejete sa a cestujete. Trávite spoločne čas a nemôžete sa prestať usmievať. Ste neoddeliteľní. Život je pre vás dobrý. Až veľmi dobrý. A potom si položíte zásadnú otázku, ktorá vás posunie do druhej fázy: “Je to všetko skutočné?“

unsplash.com

Druhá fáza: Strach

Nasledujú myšlienky plné pochybností. To čo sa deje, je to naozaj skutočné? Je tá láska pravá? A zo strachu a snahy uchrániť sa, sa muž stiahne. Odpisuje krátkymi správami. Zatvára pred ženou dvere. Ale prečo vlastne? Pretože sa bojí záväzkov? Alebo sa bojí zraniteľnosti, ktorú v ňom žena otvára?

No potom to príde. Skôr či neskôr si uvedomíte, že ste jednoducho zamilovaný. Strach zo straty lásky je ešte horší, než akýkoľvek iný strach. A tak sa zhlboka nadýchnete, všetky pochybnosti prehltnete a pokojne sa presuniete do tretej fázy.

unsplash.com

Tretia fáza: Prijatie

Po tom, čo ste si uvedomili všetky dôležité veci z predchádzajúcich fáz, prichádza tretia a zároveň najdôležitejšia, prijatie. Prijímate a akceptujete svoje vlastné pocity a emócie. Prijímate fakt, že ste zamilovaný, a že ste do daného dievčaťa úplný blázon. Prijímate fakt, že vzťah bude plný skvelých a úžasných chvíľ, ale taktiež prídu aj tie horšie, no ste na ne pripravený. Ste pripravený všetkému čeliť a so všetkým si poradiť.

A potom, čo prijmete všetko tak, ako to v skutočnosti je, potom začína ten pravý vzťah. Potom ste pripravený na lásku.

Je to možno šialené, ale naozaj je to tak. Každý muž, ktorý je zamilovaný, si prejde týmito troma fázami a nevie vysvetliť, prečo. Jediné, čo vie je, že našiel ženu, ktorá mu úplne pomotala hlavu. Našiel ženu, pre ktorú je ochotný robiť veci, ktoré nikdy nerobil.

unsplash.com


themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov