Foto: Photo by Haseeb Khorami from Pexels

Odhaliť ich nie je práve najjednoduchšie, no ak budete dávať pozor, všimnete si určité veci.

Niektorí ľudia vo vašom živote sú naozaj obrovskí manipulátori. Sú to ľudia, ktorým sa nedá veriť, a ktorým ide iba o jediné: úplne vás ovládnuť a dostať do svojej moci. Najhoršie na tom je, že si to často vôbec neuvedomujete. Takíto ľudia sú totiž veľmi prefíkaní, dokonca pôsobia milo či atraktívne. A aj keď je ťažké ich odhaliť, pamätajte si, že to nie je nemožné. Stačí dávať väčší pozor.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ignorujú vaše hranice

Ak niekto nedodržiava vaše hranice, potom by to pre vás mohol byť varovný signál. Môže ísť o maličkosti, ako napríklad to, že stoja blízko pri vás, vo vašom osobnom priestore, alebo neberú „nie“ za odpoveď, alebo napríklad pokračujú aj vtedy, keď im poviete, aby prestali.

#2 Nikdy neprerušia očný kontakt

Sociopati, manipulátori či nedôveryhodní ľudia, všetci majú jednu vec spoločnú: strašidelný očný kontakt. Nech sa deje čokoľvek, vždy intenzívne pozerajú na svoj cieľ a neuhnú pohľadom, len aby si otestovali reakciu daného človeka.

pexels.com

#3 Väčšinou v konverzáciách dominujú

Nielenže dominujú každej konverzácii, problém je aj to, že sú v tom veľmi dobrí. Ich rozprávanie je veľmi atraktívne a dobre sa to všetko počúva. Dokážu vás presvedčiť takmer o všetkom, o čom chcú.

#4 Mávajú časté zmeny nálad

V jednu sekundu sú veľmi milí, no v druhú zas nahnevaní. Akoby ste boli s nejakou „druhou“ osobou. A samozrejme, z týchto prudkých zmien nálad viníte hlavne seba.

#5 Niekedy sa zdá, akoby vôbec nepočúvali

Niekedy môžu v konverzáciách úplne dominovať, inokedy sa zas zdá, akoby boli myšlienkami niekde úplne inde a vôbec nepočúvali, čo sa snažíte povedať. Sú totiž ponorení vo svojom vlastnom svete.

#6 Dokážu sa veľmi rýchlo otvoriť

Ďalším znakom nedôveryhodných ľudí je to, že dokážu svoj životný príbeh vyrozprávať na počkanie – a to aj úplnému cudzincovi, ktorého práve stretli. Sú otvorení, no niekedy sa to môže až vymknúť kontrole.

pexels.com

#7 Majú na ostatných uštipačné narážky

Samozrejme, a kto by nemal? Keď si však budete takého „manipulátora“ všímať častejšie, zistíte, že jeden z jeho hlavných cieľov je prinútiť ostatných, aby sa cítili zle. A často sa mu to darí úplne perfektne.

#8 Nemajú dostatok empatie

Alebo, inak povedané, nemajú takmer žiadnu empatiu. Úplne im chýba schopnosť vcítiť sa do role ostatných, ktorá je dnes tak veľmi potrebná.

#9 Napredujú obrovskou rýchlosťou

Ďalšou červenou vlajkou by pre vás mohlo byť to, že ak náhodou stretnete takého „nedôveryhodného“ človeka, všetko zrazu naberá rýchly spád, napríklad váš vzťah napreduje obrovskou rýchlosťou. Všetko je to však iba kvôli tomu, že sa vás títo ľudia snažia úplne ovládnuť.

pexels.com

#10 Vedia toho až príliš veľa

Predstavte si, že sa ešte len s niekým stretnete, no on už o vás vie mnoho informácii. A aj keď to môže pôsobiť možno kúzelne či lichotivo, nie je to zdravé – najmä ak ide o človeka, ktorého ste len teraz stretli.

#11 Hovoria vám, ako sa máte cítiť

Ak vám niekto hovorí, že vie, čo je pre vás dobré a iba on vie, čo chcete, potom určite zbystrite pozornosť. Nikto vám nemôže hovoriť, čo máte cítiť alebo ako sa máte cítiť.

Niekedy je naozaj ťažké odhaliť nejakú manipulatívnu a nedôveryhodnú osobu, najmä kvôli tomu, že takíto ľudia vždy vedia, čo povedať. No stačí, ak budete dávať väčší pozor na maličkosti a načúvať svojej intuícii. Tá vám vždy odhalí pravdu.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov