Foto: pexels.com

S týmito príspevkami sa pravdepodobne stretávate často.

Zaujímavá štúdia publikovaná v Personality and Individual Differences prezradila, aké 2 typy príspevkov sú na Facebooku charakteristické pre ľudí s nízkym sebavedomím. Pozrieme sa však aj na to, čo je, naopak, typické pre ľudí, ktorí sú sami so sebou spokojní. Tieto zaujímavé zistenia priniesol portál Your Tango.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zdieľanie týchto 2 typov príspevkov je DOBRÉ 

1. Ľudia, ktorí toho zdieľajú veľa 

Možno to znamená, že to preháňajú s množstvom času, ktorý strávia na sociálnych sieťach, no inak to v zásade neznamená nič zlé – len to, že majú extrovertnú povahu. A to predsa nemusí byť na škodu. 

2. Ľudia, ktorí iniciujú intelektuálne diskusie

Určite aj vy máte medzi priateľmi ľudí, ktorí radi zdieľajú napríklad zahraničné odborné články či záznamy rôznych vedeckých či politických diskusií. Na tomto takisto nie je nič zlé – vedia, že väčšinu ich priateľov to zrejme nezaujíma, no majú otvorenú myseľ a radi si podiskutujú s tými, ktorí záujem prejavia. 

Autor fotky: Tobias Dziuba na Pexels

Zdieľanie týchto 2 typov príspevkov je ZLÉ

1. Pričasté zdieľanie svojich úspechov

Asi každý z nás má medzi svojimi priateľmi na Facebooku niekoho, kto nezdieľa nič iné, len siahodlhé posty o svojich pracovných úspechoch či množstvo fotografií z dovoleniek či nových úlovkov z nákupov. V takomto prípade je ale evidentné, že ide o človeka, ktorý má veľké problémy so svojím sebavedomím, a svoje komplexy si či už vedome alebo podvedome rieši takýmto spôsobom – hľadaním uznania vo virtuálnom svete. 

2. Priveľa fotografií s partnerom 

Nie je, samozrejme, nič zlé na tom, ak z času na čas uverejníte vašu spoločnú fotografiu, problémom však je, ak ich je priveľa. Ako už potvrdilo množstvo štúdií, platí, že čím viac “šťastných” fotografií páry na svojom Facebooku zdieľajú, tým sú nešťastnejšie. Opäť totiž ide len o snahu dokázať druhým niečo, čo v skutočnosti nie je pravda. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov