Rozchodom sme si všetci prešli aspoň raz. Je to obdobie, kedy sa musíme znova naučiť milovať samých seba a dávať si pozor na svoje zdravie. Najmä to mentálne. No ako to spraviť čo najlepšie?

Niekedy je rozchod ťažký aj z toho dôvodu, že každý vrátane vašej rodiny a kamarátov má vášho partnera rád, no existuje spôsob, ako prekonať aj ten najťažší. Existuje totiž jedno slovo, ktoré vám pomôže prežiť aj ten najhorší rozchod a nie je to práve to, čo by ste si mysleli.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa štúdie publikovanej v magazíne Science, najlepším spôsobom, ako sa po rozchode dostať späť do dobrej nálady je pomocou jedného jediného slovíčka: TY.

Podľa štúdie ľudia, ktorí  sa často stretávajú s ostatnými a zameriavajú sa na niekoho iného (ty), sú schopní lepšie spracovať pozitívne aj negatívne emócie, nehovoriac o tých, ktoré prichádzajú ako následok rozchodu. Pýtate sa, ako na to prišli?

pexels.com

Keď výskumníci chceli, aby sa účastníci podelili so svojimi negatívnymi emóciami, požiadali ich, aby svoj rozchod opísali, ale bez použitia prvej osoby. Všetci účastníci si na opísanie svojich pocitov vybrali druhú osobu, čiže použili slovo „ty“ a tým sa im lepšie hovorilo o ich negatívnych pocitoch. Jednoducho povedané, miesto toho, aby povedali „Som smutný/á“ hovorili „Keď si TY smutný/á“. Tento proces účastníkom pomohol ohradiť samých seba voči negativite tým, že svoje pocity zovšeobecnili a pomohlo im to pochopiť, že každý z nás sa niekedy cíti rovnako.

pexels.com

Takže pokiaľ máte zlomené srdce, skúste aspoň na chvíľu pretvoriť svoje myšlienky do druhej osoby na všeobecnejšie „ty“ a možno zistíte, že a vám to pomôže na ceste k tomu, aby ste na rozchod čo najrýchlejšie zabudli a cítili sa oveľa lepšie.

Pozri aj: 15 ZNAMENÍ, ŽE TVOJ FRAJER ZA VEĽA NESTOJÍ

psych.sk (Ivana G.), brit
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov