Kam sa podelo skutočné „randenie“? Kedy sme dnešných ľudí zaškatuľkovali ako tých neschopných vybudovať si seriózne vzťahy? Určite ste to počuli aj vy. Že od chlapca/dievčaťa už nemôžete očakávať veľa. Pretože sex je vraj vždy prvý a rande až potom, ale iba za predpokladu, že sa mu/jej naozaj páčite.

Svet potrebuje, aby sa toto napravilo. Pretože tak by randenie fungovať nemalo. Je naozaj také nemiestne spýtať sa chalana, či by ste nešli na rande po pár minútach polo-opitého flirtovania miesto toho, aby ste hneď šli spolu do postele? Alebo je nesprávne očakávať od toho chalana, ktorý ti tak úpenlivo píše každú sobotu o tretej ráno to, že ťa možno raz zoberie na skutočné rande? ABSOLÚTNE NIE!

Článok pokračuje pod videom ↓

Problémom je dnešný štandard, ktorý je tak trochu nepochopiteľný. Randenie sa niekam vyparilo a kedysi známa „prechádzka hanby“ sa zmenila na „hrdé vykračovanie“. Ale ako sa v skutočnosti tie dievčatá cítia?

Viete si predstaviť, či čo i len jedna z tých slečien vyzerá skutočne hrdo, keď kráča sama domov, s rozmazanými očami, strapatými vlasmi a hlavou sklonenou k zemi? Kým sme pri tejto téme, kedy sa dievčatá  stali také povoľné, že im príde normálne ísť s jedným mužom na večeru v piatok a s iným v sobotu? V čom je to iné ako spať s dvoma náhodnými mužmi za jeden víkend?

Je to niečo, čo sa stáva čoraz bežnejšie, ale to neznamená, že je to správne, a že by ste tomu mali podľahnúť. V dobe, keď romantika ešte nebola zložitejšia než skúška z anatómie, alebo inak povedané, keď boli ľudia ešte normálni, záväzok dvoch mladých ľudí bol v celku jasný. Všetko bolo spravodlivé. Dnes je to však nanešťastie úplne iné. Moderné romantické taktiky sú oveľa zákernejšie a o to menej pochopiteľné.

pexels.com

Teraz hovorím priamo k tebe. Napísal ti chalan, s ktorým si sa vyspala pred dvoma týždňami klasické „Ako sa máš“? Myslíš si teraz, že sa akože stretávate? Za koľko mu máš odpísať späť? Je v poriadku, že mu napíšeš druhú správu aj keď na tú prvú neodpísal? Máš napísať „Ahoj“ alebo radšej „Čauko“?  Akého smajlíka máš dať?

PRESTAŇ! OKAMŽITE!

Kým za tým „Ako sa máš“ nie je ďalšia správa hovoriaca „Čo robíš večer? Poďme na večeru…“, nemá záujem o nič vážnejšie.  Aký to má potom zmysel? Dokáž sama sebe svoju sebaúctu a pohni sa ďalej. My ženy máme na viac a ver mi, tvoje 30 ročné ja ti za tento krok neskôr poďakuje.

pexels.com

Pokiaľ sa ti páči niekto, komu sa páčiš aj ty, nemalo by to byť komplikované. Proste nie. Keď nájdeš tú špeciálnu osobu, s ktorou máš byť, tak sa do vzťahu dostanete úplne prirodzene a nebudeš musieť čakať pri telefóne na tú správu, ktorú aj tak nedostaneš. Môžeš okašlať chalana, ktorý na teba používa taktiky a tvoj zadok má radšej než teba. A presne to by si mala spraviť. Ale pozor, keď patríš k tým, ktorým ide len o príležitostný sex, nie som tu na to, aby som ťa zastavila. Len chcem, aby si vedela pravdu a to, že nemáš v hĺbke duše čakať na niečo, čo sa nikdy nestane.

Pozri aj: TÝCHTO 10 VECÍ SA STANE, AK STRETNETE PO TOXICKOM VZŤAHU TOHO PRAVÉHO ALEBO TÚ PRAVÚ

psych.sk (Ivana G.), readunwritten
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov