Foto: pexels.com

Podvedomé správanie má obrovský vplyv na to, ako človek dokáže žiť svoj život.

V našom živote sa deje mnoho vecí, ktoré nechápeme. A nikdy ich možno ani chápať nebudeme. Sú to veci, ktoré sa dejú v našom podvedomí a nedokážeme si ich len tak vysvetliť. No je dobré vedieť, že vo veľkej miere ovplyvňujú život, aký žijeme.

Článok pokračuje pod videom ↓

Robíte ich však bez toho, aby ste si uvedomovali, že vám bránia v žití vášho šťastného a vysnívaného života.

#1 Myslíte si, že váš vysnívaný život si vytvoríte tak, že sa rozhodnete, čo chcete, a potom si po to pôjdete. V skutočnosti však človek nie je schopný predpovedať, čo ho urobí šťastným

Váš mozog dokáže vnímať len to, s čím sa už niekedy stretol, takže ak sa rozhodujete o svojej budúcnosti, v skutočnosti len obnovujete minulosť. Preto ak niekto povie, aby ste „viac žili v prítomnosti“, nemyslí to zle. Znamená to, že je to jediný spôsob, ako žiť život, ktorý je bez ilúzií. Je to jediná vec, ktorú váš mozog skutočne dokáže pochopiť. Takže prestaňte si už neustále predstavovať váš vysnívaný život a skúste ho žiť. Tu a teraz.

unsplash.com

#2 Myslíte si, že úspech je cieľ, nie cesta, takže neustále kontrolujete, či ste už do tej „destinácie” dorazili, a či už ste šťastný

Myslíme si, že šťastní môžeme byť jedine vtedy, keď príde úspech. A úspech chápeme ako nejakú destináciu, nejaký cieľ, do ktorého sa ponáhľame a chceme za každú cenu dostať. Ale viete čo? Nie je sa kam ponáhľať, pretože táto destinácia neexistuje. Šťastie a úspech, to všetko spočíva v tej ceste. Keď si toto uvedomíte, prestanete sa neustále kontrolovať, či ste už do cieľa dorazili a začnete si život oveľa viac užívať.

#3 Predpokladáte, že šťastie predstavuje to „dobré“ a strach a bolesť to „zlé“

Máte tendenciu rozdeľovať všetky pocity na dobré a zlé. No v skutočnosti dobré a zlé pocity neexistujú. Všetko sú to iba pocity. Musíte si uvedomiť, že aj tie, ktoré považujete za „zlé“, sú v živote potrebné. Sú indikátormi toho, že to, čo chcete urobiť, vás možno trochu desí, ale v skutočnosti vás to urobí aj najšťastnejšími. Pretože strach = záujem.

unsplash.com

#4 Zbytočne si v živote vytvárate problémy, pretože sa ich bojíte prekonať

Jadrom každého nevyriešeného problému je to, že sa bojíte byť tým, kým ste a bojíte sa žiť život, ktorý chcete. Preto si zbytočne vytvárate ďalšie a ďalšie problémy. A pritom, ak by ste sa im postavili tvárou v tvár, mohlo by to byť spočiatku trochu nepríjemné, no vyhýbať sa im je ešte horšie.

#5 Ak chcete zmeniť svoj život, musíte zmeniť aj svoje myslenie

Nie tak celkom. Nemusíte si úplne od základov zmeniť to, akým smerom myslíte. Niekedy stačí jednoducho tie zmeny aplikovať do vášho každodenného myslenia, každodenného života, životných skúseností a uvidíte, že veci sa zrazu začnú javiť iné aj samé.

#6 Myslíte si, že problémy sú v podstate prekážky, ktoré vám stoja v dosiahnutí toho, čo chcete

A viete, kde je pravda? Problémy vytvárajú cestu k tomu, čo chcete. Možno to znie šialene, ale je to tak. To, čo stojí v ceste, sa stáva cestou. Prekážky sú cesta. Takže z toho vyplýva len jediné: musíte im čeliť. Iba tak sa posuniete smerom vpred.

unsplash.com

#7 Myslíte si, že vás definuje vaša minulosť a už nikdy nebude možné zmeniť to

Čokoľvek, čo ste urobili v minulosti, sa stalo v minulosti. Možno ste urobili množstvo chýb a množstvo prešľapov, no poučili ste sa z nich, a to je to, na čom záleží. Vaša minulosť nedefinuje to, kým ste.

#8 Pokúšate sa zmeniť ľudí, situácie, veci a neustále sa sťažujete. No hnev = sebapoznanie. To znamená, že ak sa hneváte na niekoho iného, v skutočnosti sa hneváte len na samého seba

To, čo vám vadí na iných, vám v skutočnosti vadí na sebe. Veci, ktoré nenávidíte na iných, sú v skutočnosti veci, ktoré nenávidíte na sebe. Veci, ktoré milujete na iných, sú v skutočnosti veci, ktoré milujete na sebe. Pamätajte si to.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov