Foto: Pixabay/Meinawarahoon

Keď niekoho vpustíte do svojho života, nikdy si nemyslíte, že by vám úmyselne ublížil.

Každý riskuje ak príde na stretnutie s novými ľuďmi. Ste si vedomí, že by vám mohli ublížiť, a tiež toho, že každý robí občas chyby. Málokedy si však všimnete, že by vás niekto úmyselne zranil. Bohužiaľ, existujú ľudia, ktorí vstúpia do vášho života, manipulujú s vami, klamú vás a zneužívajú vás bez pocitu viny alebo ľútosti. Čo je najhoršie, často si neuvedomujete, že títo ľudia zaobchádzajú s vami zle, pretože sa zameriavate iba na ich dobré vlastnosti, pretože ich máte radi. Portál I Heart Intelligence uvádza 8 varovných signálov, že vo vašom živote je niekto zlý.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Gaslighting

Ak vo vašom živote niekto spôsobí, že pochybujete o svojich vlastných spomienkach, vlastnej realite a schopnosti porozumieť tomu, čo sa vlastne okolo vás deje, potom na vás aplikuje manipulačnú techniku nazývanú Galighting. To môže mať negatívny vplyv na vašu duševnú a emocionálnu pohodu.

#2 Sú tajnostkári

Táto osoba pred vami neustále zadržiava informácie a necháva vo vás pocit viny. Navyše budú popierať, že vás klamú, ak ich budete konfrontovať. Namiesto toho povedia, že utajovanie pravdy nie je to isté ako klamať. Inými slovami, nájdu si spôsoby, ako sa z toho vymotať a ublížiť vám znova a znova.

Foto: Pixabay/Sammy-Williams

#3 Sú neľútostní

Každý človek robí chyby a raz za čas ubližuje svojim blízkym. Potom, čo tak urobia, často pociťujú intenzívnu vinu, výčitky sebavedomia a ľútosť. Ak je vo vašom živote niekto, komu chýba empatia a necíti žiadne výčitky, keď ubližuje ľuďom vo svojom okolí, mali by ste byť maximálne opatrní.

#4 Nikdy sa nepriznávajú k vlastným chybám

Krutý človek sa nikdy nebude ospravedlňovať za svoje chyby. Navyše nikdy ani nepriznajú, že urobili chybu. Skrývajú sa pred následkami svojich činov a vyhýbajú sa zodpovednosti za to, čo sa kvôli nim stane.

Foto: Unsplash/Hannah Xu

#5 Sú kamarátmi iba v dobrých chvíľach

Spôsob, ako spoznať vašich skutočných priateľov, je zistiť, kto pribehne, keď ste v núdzi alebo v ťažkostiach. Každý je ochotný byť po vašom boku, keď idú všetky veci dobre. Krutí alebo falošní priatelia zmiznú v okamihu, keď ich najviac potrebujete a objavia sa, keď vaše problémy zmiznú.

#6 Sú manipulatívni

Okrem manipulatívnej techniky Galighting by vás mohli zničiť pomocou iných taktík alebo stratégií kontroly myslenia. Ľudia, ktorí do vášho života prichádzajú, aby vami manipulovali, nie sú určite vaši priatelia a určite to nie sú dobrí ľudia.

Sputnik News

#7 Sú to klamári

Zdá sa, že táto osoba nie je schopná viesť rozhovor bez toho, aby vám klamala. Neklamú iba o dôležitých veciach, ale klamú aj o veciach, ktoré sú malé a nezmyselné. Inými slovami, klamú pre svoje vlastné potešenie.

#8 Kontrolujú

Krutí ľudia sú prehnane majetnícki a ovládajúci. Začnú žiarliť, keď vidia, že sa niekto snaží získať dôveru ich priateľa alebo partnera. Je to preto, lebo sa obávajú, že stratia kontrolu a moc, ktorú majú nad svojimi priateľmi alebo polovičkami.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov