Vzťahu sa nebránite, no ani ho zúfalo nehľadáte.

Niektorí ľudia jednoducho nedokážu byť single. Radšej sa budú trápiť v nefungujúcom a neperspektívnom vzťahu, než by mali ostať sami. Na druhej strane, stále je však (našťastie) dostatok aj takých, pre ktorých status “single” neznamená nič negatívne. Vedia, že byť bez vzťahu nie je žiadna tragédia, práve naopak – je to stav, ktorý dokáže človeku priniesť množstvo nových možností a príležitostí na osobnostný rast. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste už dlhšiu dobu single aj vy, možno je to práve pre týchto 8 dôvodov.

#1 Ste trpezliví

Viete, že na dobré veci a na tých správnych ľudí sa počkať oplatí. Preto neskočíte do náručia prvej osobe, ktorá sa na vás pekne usmeje.

#2 Je vám jedno, čo si o vás myslia iní

Je vám ukradnuté, aké predstavy má o vašom živote vaše okolie. Síce by vás už najradšej videli s obrúčkou na prste a s tromi deťmi na krku, vy si svoju slobodu užívate plnými dúškami.

Photo by Aidan Meyer on Unsplash

#3 Ste nároční

Neuspokojili by ste sa so vzťahom, v ktorom by ste si boli neistí a v ktorom by úprimná a bezpodmienečná láska nemala miesto. Pri výbere partnera ste nároční a nerobí vám problém priznať si to.

#4 Opačné pohlavie sa vás “bojí”

Už je to raz tak. Tie správne ženy si zvyčajne myslia, že u milých a inteligentných mužov nemajú šancu, rovnako ako sa tí správni muži veľakrát boja osloviť krásne a úspešné ženy. A tak tí najlepší z najlepších veľakrát ostávajú sami.

#5 Priveľmi milujete svoju rodinu a svojich priateľov

Samozrejme viete, že s príchodom vašej polovičky by nikto z nich neprestal existovať. No rovnako viete, že by ste s nimi trávili menej času, čo by vás momentálne naozaj mrzelo.

Photo by Kevin Delvecchio on Unsplash

#6 Ste priveľmi zaneprázdnení

Či už školou, kariérou alebo prácou na vašich snoch – jednoducho sa nebojíte úprimne priznať, že pre lásku vo vašom živote aktuálne nie je priestor. Ak totiž raz príde, chcete sa jej venovať na 100%, čo by ale teraz nebolo možné.

#7 Zažili ste priveľa sklamaní

Čo sa ľúbostného života týka, váš život naozaj nebol prechádzkou ružovou záhradou. Milovali ste celým svojím srdcom, no sklamali ste sa. Kým sa vaša duša úplne nezahojí, viete, že vstupovať do nového vzťahu by nebol fér.

#8 Single život vám jednoducho vyhovuje

Proste ste si naňho zvykli. Vyhovuje vám, že môžete robiť čo chcete a kedy chcete a zatiaľ nemáte najmenšiu chuť meniť to. Život v tomto období žijete preto, aby ste si ho naozaj naplno užili.

Pozri aj: Ženy, ktoré sú dlhšiu dobu single, skončia nakoniec ako tie najšťastnejšie

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov