Foto: pixabay.com

Tiež ich nedokážete vystáť?

Je prirodzené, že navzájom si všetci nemôžeme vychádzať. Faktom je však aj to, že existujú isté vlastnosti, ktoré prekážajú naozaj väčšine ľudí, a sú poriadne otravné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktorú by ste do tohto “rebríčka” doplnili?

#1 Prehnaný altruizmus

Možno vás to prekvapí, no viaceré štúdie dokázali, že ľudia nemajú radi až prehnanú láskavosť, obetavosť či nezištnosť. Môže to znieť zvláštne, no príčinou je pravdepodobne to, že za takýmto správaním väčšinou hľadáme nejaký skrytý zámer. 

#2 Gramatické chyby

Môžete byť milí či zdvorilí, no pravdou je, že ak vo svojich správach či mailoch robíte až priveľa gramatických chýb, ľudia vás budú považovať za nespoľahlivého. Výskumy pritom dokázali, že gramatické chyby iritujú ešte viac introvertov.

pixabay.com

#3 Chválenie sa známosťami

Vedcom zo Švajčiarska sa v istej štúdii podarilo dokázať, že chvastanie sa tým, že poznáte niekoho významného či známeho, nemá na ľudí vôbec pozitívny efekt — práve naopak. Budete tým vzbudzovať pocit nedôveryhodného a manipulatívneho človeka. 

#4 Hviezda sociálnych sietí

Určite ani vy nemáte v obľube priateľov, ktorý z každého svojho obeda spravia podrobnú fotoreportáž. Aj veda dokazuje, že nemáme radi ľudí, ktorí na svoje sociálne siete pridávajú až priveľa fotiek. Podobne je to v prípade veľmi veľkého počtu sledovateľov či priateľov — vedci v jednom výskume dokázali, že za “akceptovateľnú hodnotu” považujeme cca 338 priateľov na Facebooku. Človeka s viacerými kontaktmi považujeme za falošného a povrchného. 

#5 Prehnané šťastie

Viaceré výskumy potvrdili i to, že nemáme v obľube ani ľudí, ktorí predstierajú, že sú neustále dokonale šťastní. Problémom je však samozrejme aj prílišná negativita, preto treba hľadať zlatú strednú cestu, ktorá sa ukrýva v úprimnosti. 

pixabay.com

#6 Komplikované meno

V tomto prípade je to trocha nefér, pretože svoje meno si nevyberáme, no je to tak — podvedome viac rešpektujeme ľudí s jednoduchším menom. Vysvetlenie je v podstate jednoduché — náš mozog jednoducho nemá rád príliš komplikované veci. 

#7 Prehnaná sebakritika

Prehnané sebavedomie samozrejme nie je ničím dobrým, no ako sa ukázalo v tejto štúdii, rovnako nemáme radi ani ľudí, ktorí sú k sebe až prehnane kritickí. S kritikou na svoju adresu to preto nepreháňajte — narušilo by to nielen vašu obľúbenosť, ale aj vašu reputáciu. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov