Foto: pexels.com

Ak váš život nevyzerá ako z hollywoodskeho filmu, neznamená to, že nie je dobrý.

Hollywoodske filmy, sociálne siete a seriály či romantické knihy do nás vliali predstavy o tom, ako by mal život vyzerať. A ak sa ten náš náhodou nepribližuje tomu vymyslenému, potom to v nás vyvoláva pocit, že sme zlyhali. Ale, pozor, je tu jedna vec, ktorú by sme si mali všetci uvedomiť: veci nemusia vyzerať ako z filmu. A ani nebudú. A je to v poriadku. Niekoľko vecí v našom živote by sme si jednoducho mali prestať idealizovať, a mali by sme ich začať brať také, aké sú.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Prvý sex. Nie vždy to vyzerá tak, ako v romantických filmoch. Ale je to v poriadku.

#2 Násilné vzťahy. Zostávať vo vzťahu, kde sa neustále hádate, nedokážete sa na ničom zhodnúť, či dokonca dochádza aj k násiliu, nie je správne.

#3 Zamilovať sa do niekoho zlého a dúfať, že sa kvôli vám zmení.

#4 Majetnícke správanie. Nie, nie je zlaté, keď niekto žiarli tak, že bez jeho zvolenia nemôžete ani dýchať.

pexels.com

#5 Hádky. Nevyzerajú tak ako ich poznáte z hollywoodskych seriálov.

#6 Potreba byť neustále v nejakom vzťahu. Napokon, byť single nie je koniec sveta.

#7 Nechcieť mať deti. Nie každý chce mať deti, nie pre každého je to v živote cieľom. A ani na tom nie je nič zlé.

#8 Kupovanie drahých vecí ako prejavy lásky. Láska je niekedy ukrytá práve v tých drobnostiach, ktoré možno nestoja žiadne peniaze, no majú nevyčísliteľnú hodnotu.

#9 Zostávať v práci dlho. Možno to vo filmoch vyzerá super, no v skutočnosti na tom nič super nie je. Nie je to zdravé ani prospešné.

#10 Musieť ísť do spoločnosti. Nie, nemusíte, ak nechcete. Ak sa cítite, že tento večer by ste oveľa radšej zostali doma, potom je v poriadku neísť von. Neznamená to, že sa neviete baviť, alebo že vediete nudný život.

#11 Úzkosti. Mať úzkosť je v dnešnej dobe tak bežné a rozšírené, až niektorí ľudia akoby sa predbiehali v tom, kto nimi trpí viac. A pritom mať úzkosti nie je žiadna sranda.

pexels.com

#12 Žiť život plný stresu. Nič nie je skvelé na tom, ak celé noci nespíte, lejete do seba litre kávy, aby ste zostali hore a nestíhate popri tom ani jesť. Správna životospráva je základ.

#13 Cigarety. Prečo si niekto myslí, že čím viac fajčí, tým je zaujímavejší?

#14 Predstava, že všetci by mali ísť na vysokú školu. Nemusia. Vzdelanie je v živote dôležité, ale to nemusí nevyhnutne znamenať, že sa jedná o vzdelanie z vysokej školy.

#15 Žiadne dovolenky, žiadne pauzy, žiadne prestávky. Človek si musí jednoducho z času na čas oddýchnuť a prísť na nové myšlienky.

#16 Športovanie. Športovať by človek mal preto, pretože ho to baví, chce sa udržať v kondícii, alebo byť zdravý. Nie pre počty likeov na sociálnych sieťach.

#17 Depresia a samovraždy. Nie je na tom nič záhadné alebo poetické. Je to zlé.

#18 Bipolárna porucha, anorexia, bulímia a iné. Nič z toho nie je šik.

#19 Nedostatok spánku. Nie, ani toto nie je vec, ktorou by sa ľudia mali chváliť.

#20 Strach poprosiť o pomoc. Nemusíte v živote zvládnuť všetko sami. Je v poriadku požiadať o pomoc druhého, ak ju potrebujete.

pexels.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov