Ste aj vy silnou ženou? Ak sa nájdete v niektorých z týchto bodov, tak rozhodne áno!

Silnú ženu dokážete spoznať už na míle ďaleko. Je v nej totiž niečo, čo ju odlišuje od ostatných. A my všetci sme obklopenými silnými ženami, ktoré sú toho čistým príkladom. Motivujú a inšpirujú všetkých okolo seba, sú pre ostatných oporou, podporujú ich a dá sa na ne spoľahnúť. A samozrejme, je toho ešte oveľa viac. Týchto 14 znakov vám napovie, či ste aj vy jednou z nich.

Článok pokračuje pod videom ↓

Máte jedinečnú odvahu

Odvaha je jednou z vašich najnebezpečnejších zbraní. Žiadna výzva vás nemôže zlomiť, bez ohľadu na to, o čo ide. Nikdy neodídete od problémov bez toho, aby ste ich nevyriešili. Strach je jednoducho emócia, ktorej musí čeliť každý človek, no vy ho vždy dokážete poraziť ako víťaz.

Milujete sa

Ďalšou kvalitou, ktorou sa vyznačujú silné ženy, je to, že sa majú skutočne rady. Neexistuje žiadny spôsob, ako môžete milovať či rešpektovať niekoho iného, kým najprv nezačnete milovať samé seba. Ak sa milujete, poznáte svoju hodnotu a vaše zdravé sebavedomie druhí jednoducho vycítia.

Ste nezávislou osobou

Ste nezávislá emocionálne ale aj fyzicky. Nepotrebujete nikoho iného, aby vás utíšil či povzbudil, pretože viete, že jediný človek, od ktorého to potrebujete skutočne počuť, ste vy sama. Máte silu vstať, pokračovať a urobiť veci, ktoré urobiť treba. Je to niekedy náročné – stáť sama proti celému svetu, no vy viete, čoho ste schopná a plne si dôverujete. Silné ženy totiž vedia, ako mať život vo vlastných rukách bez toho, aby sa museli spoliehať na niekoho iného.

Prejavujete súcit a správate sa láskavo

Byť láskavý a milujúci nie je slabosťou, aj keď si ľudia v dnešnej dobe myslia, že práve to je to, čo nás oslabuje. V živote vás už zasiahlo mnoho neúspechov a cestu vám skrížili ťažké prekážky, no aj vďaka tomu sa dokážete vcítiť do pocitov ostatných a spravodlivo potom konať.

Riadite sa podľa seba

Nikto iný nedokáže odhadnúť, čo je pre vás lepšie alebo horšie. Riadite sa podľa seba a ste ochotná niesť následky týchto rozhodnutí, bez ohľadu na to, aké sú. Viete sa spoľahnúť na seba a na svoje inštinkty.

Unsplash.com / Ilya Yakover

Ste príkladom pre ľudí okolo vás

Spôsob, akým vediete svoj život, je príkladom pre ostatných. Dodávate ostatným silu, že ak ste to dokázali vy, dokážu to aj oni. Vedia, že si k vám môžu prísť pre radu, pretože problémy riešite na základe životných skúseností. Inšpirujete ich, aby boli ešte lepšími, než sú.

Dbáte na vaše vnútorné šťastie

Silné ženy nie sú nezávislé len emocionálne, fyzicky alebo finančne. Oni taktiež vedia, že nikto nedokáže urobiť človeka šťastnejším, ako my sami. Šťastie nezávisí od druhých ľudí. Nemôžete ho od nikoho získať, ani ho nikomu požičať. Viete, že všetko záleží hlavne od vášho vnútorného postoja k situáciám.

Nebojíte sa čeliť svojim emóciam

Silná žena vie, že potláčanie emócií alebo utekanie pred nimi nie je správna vec.  Nebojí sa postaviť tvárou v tvár všetkému, čo príde.

Nestratili ste vieru

Ak si nie ste istá svojimi schopnosťami a pochybujete o sebe, nikdy nedokážete to, čo chcete, nikdy nebudete úspešná. Vždy, keď sa stretnete s ťažkou situáciou a začnete pochybovať, zlyháte. Silné ženy však veria v seba. Veria si a vedia, že dokážu urobiť čokoľvek – aj to nemožné.

Zdieľate svoju lásku

V minulosti vám už ublížilo mnoho ľudí. Najradšej by ste vypli pomyselný vypínač, aby sa to nestalo už nikdy. No aj napriek tomu máte srdce stále otvorené a so svojou láskou sa delíte aj s ostatnými.

pexels.com

Nemáte problém s kritikou

Ste otvorená kritike. Viete, že každý človek môže urobiť chyby a vy ste ochotná tie svoje neustále odstraňovať.

Žijete v prítomnosti

Neizolujete sa a neskrývate sa. Nelipnete na minulosti. Ste si vedomá toho, že dnešný deň a prítomný okamih je to, čo sa počíta a ste ochotná vyťažiť z neho maximum.

Nekričíte

Ľudia, ktorí neustále kričia, komandujú a rozkazujú, nepatria k tým najsilnejším. Práve naopak, viete, že všetko sa dá dosiahnuť, len ak budete k ľuďom vľúdna.

Neváhate sa pýtať

Pamätáte si, ako ste sa v škole báli zodvihnúť ruku a opýtať sa, pretože ste nechceli vyznieť hlúpo? Ak máte tento zlozvyk doteraz, mali by ste ho odstrániť. Ak sa nepýtate otázky, bránite svojmu rastu.

Pozri aj: Ak robíte týchto 18 vecí, muži o vás stratia záujem, a to aj keď ste mimoriadne atraktívna žena

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov