Aké vlastnosti charakterizujú tích najpokojnejších ľudí zo všetkých?

Pokojní ľudia. To sú presne tí, ktorí aj keby prišiel koniec sveta, budú sa usmievať a budú čakať na to, čo príde. To sú presne tí, ktorí nikdy nevybuchnú od zlosti a vždy nájdu tie najsprávnejšie argumenty. S chladnou hlavou vyriešia každý problém, nikdy sa nemusia nikde ponáhľať, všetko im vychádza a žijú naozaj tým šťastným a pokojným životom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké majú takíto ľudia spoločné vlastnosti?

#1 Žijú v prítomnosti

Aj keď sa o tom rozpráva stále dookola, pre mnohých ľudí je ešte stále žiť v prítomnosti veľmi náročné. Buď neustále lipnú na minulosti, alebo sú až príliš ponorení do budúcnosti. Tí najpokojnejší však vedia, že len život v prítomnosti je ten najkrajší a najšťastnejší.

#2 Rešpektujú váš osobný priestor

Jedna vec, ktorú žiadny pokojný človek nikdy neurobí, je právo to, že nikdy nenaruší váš osobný priestor. Takíto ľudia vedia, že každý musí byť najprv v dokonalom spojení so svojím vlastným telom a až potom môže rozmýšľať nad ostatnými. Osobný priestor je jednoducho veľmi dôležitý a oni vám doňho nebudú zasahovať.

#3 Nikam sa neponáhľajú

Život už dávno pre nich prestal byť súťažou o to, kto bude prvý. Nenáhlia sa za nikým a za ničím a veciam nechávajú čas. Namiesto rýchlosti sa zameriavajú na kvalitu a výsledky svojej práce.

unsplash.com

#4 Naozaj počúvajú, čo hovoríte

Sú vašou bútľavou vŕbou, keď sa potrebujete vyrozprávať a vaším ramenom, keď si potrebujete poplakať. Vždy sú tu pre vás a vždy počúvajú, čo sa im snažíte povedať.

#5 Z ničoho si nerobia ťažkú hlavu

Vedia, že aj problémy patria k životu. Ba dokonca sú potrebné na to, aby sme si vážili šťastie. Keď príde nejaká ťažkosť do ich života, nerobia z toho veľkú vedu a snažia sa ju čo najjednoduchšie vyriešiť, zostávajú nad vecou, prípadne sa nad všetkým pousmejú.

#6 Vyžaruje z nich teplo

Sú jednoducho priateľskí. Mohli by ste sa s nimi rozprávať nekonečne dlho a aj tak by vás to nikdy neomrzelo. Vyžarujú niečo, čo vás donúti usmievať sa, upokojiť sa a v ich prítomnosti sa cítite naozaj dobre.

#7 Pri rozprávaní používajú najmä pozitívne slová

Len málokedy, ak vôbec, sa stáva, že z nich vypadne niečo zlé či negatívne. Tak ako všetky svoje myšlienky, aj všetky svoje slová sa snažia udržiavať na pozitívnej vlne. A potom niet divu, že byť v ich okolí je tak úžasné.

#8 Sú empatickí

Dokážu sa vcítiť do vás a vašich problémov. Snažia sa pochopiť, čím si asi prechádzate. A snažia sa tu byť neustále pre vás a podporovať vás. Vedia totiž, že to je to najmenej a zároveň najviac, čo môžu urobiť.

unsplash.com

#9 Vedia, ako pozdvihnúť náladu

Vždy vedia, čo majú povedať a vždy sa trafia rovno do čierneho. Vždy vedia, čo majú urobiť. A nie je vôbec žiadnou náhodou, že vám to vždy vyčarí ten najžiarivejší úsmev na tvári.

#10 Môžete im dôverovať

Ďalšia z ich veľmi dôležitých vlastností je lojálnosť. Môžete im dôverovať, môžete im povedať čokoľvek, a to bez toho, aby ste sa strachovali, či vaše tajomstvá ostanú v bezpečí. Pretože ostanú.

#11 Dokážu vám pomôcť s každým problémom

Kedykoľvek si k nim prídete po radu, vždy vám pomôžu a nielen to – vždy vám poradia niečo, čo sa v konečnom dôsledku ukáže ako správne. Môže to byť spôsobené aj tým, že nekonajú s horúcou hlavou, ale namiesto emócii a hnevu sa snažia uvažovať racionálne.

Pozri aj: Psychológovia tvrdia, že toto je najmilší typ osobnosti. Ak máte týchto 10 charakteristík, ste ním aj vy

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov