Foto: Photo by Felipe Balduino from Pexels

Ak máte tieto myšlienky, potom vás inutícia neklame. Naozaj nie ste v správnom vzťahu.

Ľudia zotrvávajú vo vzťahoch, aj keď niekde vo svojom vnútri tušia, že nie sú s tými správnymi ľuďmi. Možno sa boja odísť, možno si myslia, že nič lepšie si už nezaslúžia, alebo možno len nevedia odhadnúť svoje pocity a majú z nich strach. Ale vedzte, že vaša intuícia a váš vnútorný hlas vám vždy hovoria pravdu. A pokiaľ máte niektoré z týchto myšlienok, potom to znamená presne to, čo si myslíte, len to nechcete pred sebou priznať – že ste v nesprávnom vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „Neustále sa cítim, akoby som mal/a motýle v bruchu.“

Aj keď sa motýle v bruchu väčšinou spájajú s príjemnými pocitmi, nie vždy to platí. Niekedy to môže byť znakom nie vzrušenia, ale naopak, úzkosti či dokonca strachu. A to rozhodne nie sú tie správne pocity pre vzťah.

#2 „Nie sme na rovnakej strane.“

Je jasné, že nie vo všetkom sa zhodnete a prídu veci, na ktoré budete mať odlišné názory. No pokiaľ ide o zásadné otázky a vy cítite, že neťaháte za jeden povraz, potom to nie je dobré znamenie.

pexels.com

#3 „Neviem, či mu/jej môžem povedať, ako sa cítim.“

A to je chyba. Váš partner/partnerka by nemal byť niekým, komu by ste sa mali báť povedať, ako sa v skutočnosti cítite, alebo aké vnútorné boje zvádzate. Pokiaľ ste s tým správnym človekom v tom správnom vzťahu, takéto pocity by prísť nemali.

#4 „Mám strach sa mu/jej zdôveriť s tým, čo ma v skutočnosti vzrušuje.“

Vzájomná dôvera vo vzťahu je aj o tomto, o maximálnej dôvere v posteli. Veríte si natoľko, že sa môžete porozprávať aj o intímnostiach a napĺňať tak potreby jeden druhého.

#5 „Dokážem si predstaviť našu spoločnú budúcnosť?“

Keď uvažujete nad svojou budúcnosťou, no nedokážete si vášho partnera alebo vašu partnerku predstaviť po vašom boku aj o niekoľko rokov, potom by to mohla byť celkom veľká nápoveda, že vzťah, ktorý momentálne prežívate, nebude ten správny.

#6 „Proti jej/jeho argumentom nemám žiadnu silu.“

Neznášate vaše spoločné hádky. Najmä z toho dôvodu, že čokoľvek, čo poviete, je neplatné. Vaše argumenty nie sú vypočuté a v očiach toho druhého nemajú žiadnu váhu.

pexels.com

#7 „Neviem, čo pre ňu/neho znamenám.“

Ak si nie ste istí, čo presne znamenáte pre toho druhého, potom to môže byť ďalší zo znakov toho, že vzťah zrejme nevydrží dlho. Pokiaľ nie ste jeho/jej prvá voľba, aký to má vlastne význam?

#8 „Vôbec ma nepočúva.“

Schopnosť počúvať je veľmi dôležitá. Každý chce, aby boli jeho myšlienky a názory vypočuté, a niekedy nám to dobre padne, len tak sa niekomu vyrozprávať a dostať to všetko zo seba von. Aj preto by pre vás mala byť vaša partnerka alebo váš partner ako bútľavá vŕba.

#9 „Nedokážem si spomenúť, kedy sme naposledy mali hlbokú konverzáciu.“

Aj to patrí ku vzťahu. Hlboké konverzácie o všetkom. Ak si neviete spomenúť, kedy ste si naposledy medzi sebou rozprávali svoje sny či šialené predstavy, potom pravdepodobne niečo nie je dobre.

pexels.com

#10 „Cítim sa osamotená/osamotený.“

Hoc trávite čas so svojím partnerom alebo partnerkou, aj tak máte pocit akejsi samoty. Akoby ste s nimi ani veľmi neboli. Alebo lepšie povedané, akoby oni neboli s vami.

#11 „Je normálne, že sme si tak vzdialení, nie?“

Odpoveď znie, nie, nie je to normálne. V tom správnom vzťahu so správnym človekom by ste nemali mať pocit, že ste jeden od druhého na míle vzdialení, alebo že si nerozumiete.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov