Foto: instagram.com/catchagypsea

Zaslúžite si lásku.

Nepodarený vzťah. K tomu sa pridá ďalší. A ďalší. A ďalšia známosť, ktorá nevyšla. Nakoniec sa toho nakopí toľko, že vy máte pocit, že si tú lásku ani nezaslúžite. Máte pocit, akoby ste boli len prázdna schránka, ktorú nie je nikto schopný milovať. No v takýchto ťažkých chvíľach si pamätajte jedno: nie je to pravda. Ste úžasný a jedinečný človek a zaslúžite si všetku lásku sveta.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Čo ak ma nikto nikdy nebude milovať? Čo ak si nezaslúžim lásku? Čo ak si nezaslúžim byť niekým milovaná/ý?“ To sú otázky, ktoré vám vŕtajú v hlave. Hovoríte si, že sa tak veľmi snažíte, no aj tak to nikdy nefunguje a všetci z vášho života odchádzajú. Tí, ktorých milujete vy, nikdy nemilujú vás.

unsplash.com

Ak vám tieto slová hovoria z duše, potom si zapamätajte toto: to, že milujete tých nesprávnych alebo zlých ľudí neznamená, že aj vy ste zlí. To, že milujete ľudí, ktorí s vami nedokážu chodiť, pretože nechcú vzťah, neznamená, že si už žiaden vzťah nezaslúžite. Nesmiete sa vzdať. Na svete je sedem miliárd ľudí. Musíte to skúsiť znova a znova. Dokonca aj keď nechcete. Dokonca aj keď máte pocit, že to celé nemá zmysel.

Pozrite sa okolo seba, koľko ľudí sa usadí, no s tou nesprávnou osobou. Idú s niekým do vzťahu len preto, že sa boja byť sami. Usadia sa, pretože stereotypy nám hovoria, že je to bezpečné. A nakoniec uzavrú manželstvo s osobou, o ktorej vedia, že nie je tá pravá, nie sú šťastní, no vnímajú to ako povinnosť. Myslia si, že nikdy nebudú mať inú šancu.

Lenže toto nie ste vy. Toto nechcete. Nie ste ako zvyšných sedem miliárd. Ste jedinečná osoba. Ste divoká a krásna bytosť. A to, že trvá dlhšie, kým láska príde do vášho života neznamená, že ju nikdy nenájdete.

unsplash.com

Verte, tam vonku je niekto, kto sa na vás raz pozrie a pomyslí si, že ste umenie. Pomyslí si, že ešte nikdy nevidel človeka tak veľkolepého a krásneho, ako ste vy. Pomyslí si, že všetko, čoho sa dotknete rozkvitne, alebo sa zmení na zlato. Pomyslí si, že domov je presne tam, kde sa nachádzate vy. Pomyslí si, že jedine pri vás je skutočne v bezpečí.

Bude vás obdivovať a bude vedieť, že ste špeciálny. A keď vstúpi do vášho života, bude robiť všetko, čo je v jeho moci, aby sa uistil, že to viete. Bude vás milovať. Bude vás milovať presne tým spôsobom, akým si zaslúžite.

Takže, aj keď sa teraz možno cítite, že nič nevychádza podľa vašich predstáv, a že si nezaslúžite ani kvapku lásky, ktorá na tomto svete ešte ostala, nesmiete sa vzdať. Zaslúžite si oveľa viac. Zaslúžite si všetku lásku, ktorá existuje.

unsplash.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov